Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Kaupunginjohtaja Timonen, pysähtyisitkö hetkeksi - ja kaupunginjohtaja vastaa

Lahdestako ei ole löydy sopivaa tilaa lainaksi iltajuhlaan, jonne kokoontuvat vähävaraisemmat ja hiljaisemmat lahtelaiset?

Lahden Kääntöpiiri-srk on Lahden alueella toimiva kristittyjen yhteys, joka tänä vuonna kymmenettä kertaa on järjestävä Kaiken kansan joulujuhlan noin 400 vieraalle. Tapahtuma on useita vuosia järjestetty Sammonkadulla 8-salilla, mutta tunnetuista syistä ei enää (muun muassa ESS 14.10.). Tapahtumassa vieraille tarjotaan jouluruoka kaffeineen, ja sen mahdollistavat useat joulumieliset talkoolaiset ja lahjoittajat, kuten kuukausittain Kaiken kansan soppajuhlan.

Tänä vuonna on ongelmaksi muodostunut tila, johon noin 400 vierasta mahtuisi, ja paikan saisi jouluhenkiseksi unohtamatta jouhevaa mahdollisuutta ruokatarjoiluun. Saamani tiedon mukaan Lahden kaupungilla ei olisi osoittaa mitään tilaa kyseistä tilaisuutta varten tänä vuonna.

Hyvä kaupunginjohtaja Pekka Timonen, onko todellakin asia näin? Lahdestako ei ole löydy mitään sopivaa tilaa lainaksi 11.12. iltajuhlaan, jonne kokoontuvat vähävaraisemmat, hiljaisemmat, äänettömät lahtelaiset? He, jotka ovat aikoinaan olleet rakentamassa tätä kaupunkia. He, joiden elämää ovat yhtäkkiä laineet lyöneet yli, tuuli tuivertanut porstuaan kylmettäen inhimillisen elämän, ja jotka täten joutuvat turvautumaan sekä ruoka- että henkiseen apuun hädän hetkellä.

Tilaisuus ei ole vain hetki aterian luona, se on myös suuri sosiaalinen tapahtuma, jossa vertaiset tapaavat toisiaan. Toisille ehkä päivän kohokohta, kuten esimerkiksi kaupungin uimahallien saunoissa, josta olen kirjoittanut aikaisemmin.

Lehdestä (ESS 10.11.) olemme saaneet lukea, kuinka ”lakeijasi" kilpaa hehkuttavat sinua: ”Kaupunkiorganisaatiosta iso osa todella haluaa työskennellä Timoselle. Poliitikoille Timonen on helposti lähestyttävä ja yhteistyökykyinen. Timosen ansio on myös se, ettei hän viihdy pelkästään kabineteissa, vaan Timonen osaa ottaa huomioon kaikenlaiset ihmiset asemasta tai tehtävästä riippumatta." Osaa ottaa huomioon kaikenlaiset ihmiset? Nyt on tilaisuus ilmaista tämä osoittaen tila tulevaan Kaiken kansan joulujuhlaan.

Toiminnan ja nopealiikkeisenä miehenä, en epäile hetkeäkään, ettei sinulta onnistuisi, kyse onkin tahtotilasta! Olethan järjestänyt Suomi 100 vuotta -rientojakin – kuulemani mukaan!

Kaikkien joulujuhlaan osallistuvien puolesta, vetoan teihin!

Hehkutit, että on ekoteko asua Lahdessa, eikö tämä olisi erinomainen ekoteko kaupunginjohtajalta?

”Puhelahjojaan Timonen on hyödyntänyt lobbaamalla Lahtea ulkomaita myöten”, lobbaisitko nyt meille lahtelaisille? Jos se onnistunee ulkomailla, miksei täällä Lahdessa, jos olet myös kaiken kansan kaupunginjohtaja?

Syyskuussa järjestit konserttitilaisuuden Sibeliustalolla, kiitos tästä. Konsertti oli loistava kokemus, myös heille, jotka nauttivat klassillisesta musiikista, mutta eivät omaa ilmaista valtuustokorttia tahi sen verta kopeekoita bilettiin.

Luimme tuonnempana, kuinka kaupunkimme luottamushenkilöt matkaavat ulkomaille ties minkä syyn takia. Yhtä kaikki; rahaa on, miten se priorisoidaan? Entä kaupungin omat pikkujoulurientonne?

Jos on varaa käydä Kiinassa, Ruotsissa, Alankomaissa, Brysselissä esimerkiksi Let’s make a match and fall in city love -tapahtumassa, entä fall in city love Lahti?

En usko, eikä varmasti usko tulevat 400 joulujuhlavierastakaan, että Lahden kaupungin talous tähän kaatuu vielä, jos tulet uudelleen avoimin rahakukkaroin vastaan, kuten teit Sibelius-konsertin suhteen.

Kaikkien joulujuhlaan osallistuvien puolesta, vetoan teihin!

Petri Alastalo

Lahti

Timonen vastaa: Kaupunki tarjoaa tiloja mahdollisuuksien mukaan

Nuorisopalvelut joutui luopumaan 8-salista ja muista Sammonkatu 8:n tiloista sisäilmaongelmien takia. Vuokrasopimus on voimassa tammikuun loppuun, mutta tila on jo tyhjennetty kalusteista. Tämän vuoksi tiloissa ei voida enää järjestää yleisötapahtumia.

Nuorisopalvelujen tiloista myös Joutjärven nuorisotaloa on hyödynnetty yleisötilaisuuksissa, mutta sekin on pois käytöstä sisäilmaongelmien takia.

Kaupunki pyrkii mahdollisuuksien mukaan järjestämään kolmannen sektorin yleisötilaisuuksiin tilat, vaikka tämä tuo kaupungille aina myös kustannuksia.

Olemme selvittäneet korvaavia tiloja Kaiken kansan joulujuhlan järjestämiseen. Ajankohta juuri ennen joulua on haasteellinen, sillä koulut järjestävät samaan aikaan omia joulujuhliaan ja tiloissa on myös varattuja vakiovuoroja.

Tilaisuus on mahdollista järjestää Liipolan monitoimitalo Onnissa, jos aikataulut saadaan sovitettua yhteen.

Pekka Timonen

Lahden kaupunginjohtaja

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi