Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Joulujuhla on osa opetusta?

Päivi Räsänen kirjoitti ”Enkeli taivaan lausui näin”. Haluan tässä kompata hänen kirjoitustaan. Riippumatta siitä, mitä mieltä on kristinuskosta tai luterilaisuudesta, ne ovat suomalaisuuden taustaa. Olemme tänään maailman onnellisin kansa. Onko siinä jotain vikaa? Länsimainen hyvinvointi ja vauraus ovat minusta seurausta kristinuskosta.

Mielestäni on suorastaan merkillistä tuo uskonnottomien herkkyys siinä, jos koululaisia viedään kirkkoon. Sillä ei todellakaan ole mitään tekemistä varsinaisen uskonnon harjoittamisen kanssa. Ihmettelen myös apulaisoikeusasiamiehen linjausta, ”että koulun joulujuhla on osa opetusta, jonka tulee siten olla lain mukaan uskonnollisesti ja katsomuksellisesti sitouttamatonta”.

Mistä nyt joulujuhla kertoo? Eikös se ole Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhla. Uskontoa varmaankin. Apulaisoikeusasiamies haluaa kieltää joulun. On varmaankin menty nyt liian pitkälle?

Jokainen voi olla miten uskomaton tahansa, sille en mitenkään halua olla esteenä, mutta tämänkaltainen suomalaisen kulttuurin aliarvioiminen ei käy laatuun.

Kari Lilja

Orimattila

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi