Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ole ihmiselle ihminen!

Maahanmuuttajista ja pakolaisista puhutaan usein samana asiana. On otettu hampaisiin pakolaiset ikään kuin he olisivat syyllisiä sotiin ja väkivaltaan, joilta joutuvat etsimää turvapaikkaa.

Ei ole todellakaan sattuma, että eniten pakolaisia on Suomeen tullut viime aikoina maista, joissa käydään sotaa. Sanotaan hyväksyttävän maahanmuuttajat, jotka tekevät töitä ja maksavat veroja.

Maahanmuuttajia syyllistetään, niin kuin he olisivat vastuussa kansainvälisestä talouskriisistä ja lamasta. Kun ei ole rohkeutta arvostella suuryhtiöiden johtoa ja suursijoittajia, käydään heikompien kimppuun.

Mielestäni maahanmuuttajien kieliopetukseen ja työllistämiseen on saatava lisää rahaa. Työ on maahanmuuttajille, kuten meille muillekin, tärkeää. Mutta valitettavan usein maahanmuuttajien arvo mitataan vain työvoimatavarana.

Työperäisen maahanmuuton korostaminen syrjäyttää usein ihmisoikeudet, jokaiselle ihmiselle kuuluvat yhtäläiset perusoikeudet.

Kiitos ei vihapuheelle ja teoille!

Jorma Talikka

Janakkala

Lue myös: Lukijalta: Kansalaisaloite ei toimi koska valta sokaisee - kansan mielipide ei saa mennä yli puolueiden tavoitteiden
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi