Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Karsitaanko vain kuivat oksat vai kaadetaanko koko jalopuu?

Kaupunginhallitus on lakkauttamassa Työn Paikka oy:n 30.6.2020 mennessä.

Moinen päätös ja sen perusteet hämmästyttävät, mutta samalla ihmettelen, miten kaupunginhallituksen ja yhtiön toimitusjohtajan julkisuudessa esittämät arviot Työn Paikan kannattavuudesta ja merkityksestä voivat olla niin kaukana toisistaan. Miten euroja ja arvoja voi mitata noin eri tavoin?

En ole huomannut kaupunginhallituksen tai toimitusjohtajan kirjoituksissa itsekritiikkiä; onko kaupungin konserniohjaus mokannut tai onko yhtiön johto tehtävänsä tasalla.

Vastuussa olevat saavat jatkaa, mutta duunarijoukko jätetään heitteille. Kaiken lisäksi yhtiön ihmisiä käsitellään tekstissä kuin möhkälettä, ei yksilöinä, joista jokainen tekee parhaansa.

ESS:ssa (11.11.) olleessa Työn Paikan lakkautus -mielipiteessä kirjoittaja toteaa: ”...vaikka yhtiö on tehnyt yhteiskunnallisesti tärkeää ja hyvää työllistämistyötä, kaupunginhallitus näkee, ettei yhtiöllä ole menestymisen mahdollisuuksia”. Mitä on menestys yhteiskunnallisena arvona? Kirjoittaja jatkaa: ”Kaupunki vastuullisena omistajana haluaa olla tekemässä muutosta hyvässä yhteistyössä yhtiön työntekijöiden kanssa.”

Mitä on tuo muutos, johon Patinan tai Työn Paikan työntekijöitä halutaan mukaan? Sitä ei tiedä edes kirjoittaja, joka tarjoaa lupausten rämeen: ”Tavoitteena on, että..”, ”Kaupunginhallitus on edellyttänyt”, ”Monien kiinnostuneiden tahojen kanssa käydään jo neuvotteluita” ja ”Maan hallituksen työllisyyskokeilu antaa uusia mahdollisuuksia”.

Ei konkretiaa! Ei realistisia aikatauluja! Jopa mainittu työllisyyskokeilukin on Lahdelle vielä ohutta yläpilveä.

Noilla perusteilla kaupunginhallitus on kaatamassa puun, jossa on vihreitä oksia ja hieno latvus. Näihin luen Katsastajankatu 14:ssa toimivat Pienkonehuolto oy:n, jolla on jopa Husqvarnan ja Jonseredin merkkihuolto sekä Patinan. Ainakin niiden tulee saada jatkaa ilman minkäänlaista lopettamisen uhkaa siihen asti, kunnes kaupungilla on tarjota faktaa.

Tukea Työn Paikalle ja Patinalle! Jos toinen lakkautetaan, kuolee toinenkin!

Loppujen lopuksi. Kysymys ei ole tuottavuudesta ja pääomasta, vaan ihmisen tarpeesta tehdä jotain mielekästä tai vain tuntea olemassaolonsa hyväksyttäväksi, sekä yhteiskunnan roolista sosioekonomisten luokkaerojen vähentämisessä.

Jotain ajastamme kertoo myös se, että kun ylätaso kiistelee, niin normilahtelainen vaikenee. Ranskassa kansa olisi jo noussut barrikadeille Työn Paikan ja Patinan puolesta. Tukea Työn Paikalle ja Patinalle! Jos toinen lakkautetaan, kuolee toinenkin!

Tapani Ripatti
valtuutettu (sd.)

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi