Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: En pääse irti masennuksesta

Sairastuin 20 vuotta sitten masennukseen, vaikka elin terveellisesti. Minulla oli jopa se personal trainer ja harrastin liikuntaa ahkerasti. Mutta liikunta ei pelastanut minua masennukselta, koska kroonisen stressin vuoksi paloin töissä loppuun ja se laukaisi masennuksen.

Olen saanut terapiaa ja ylläpitolääkitys on edelleen, koska en pääse masennuksesta eroon, ennen kuin olen pois työelämästä.

1990-luvun laman ansiosta ihmisiä irtisanottiin ja me ”onnelliset”, jotka saimme pitää työmme, joudumme edelleen tekemään töitä enemmän kuin yhden ihmisen edestä. Ei tarvitse ihmetellä, miksi masennus maassamme on yleistynyt. Sama meno jatkuu edelleen. Yritykset eivät palkkaa lisää tekijöitä, koska varsinkin osakeyhtiöissä halutaan ennemmin turvata omistajien muhkeat voitot.

En ole jaksanut harrastaa liikuntaa moneen vuoteen, vaikka yrittänyt olen moneen otteeseen aloittaa sen uudestaan. Vapaa-aika menee yleensä osittain sängyn pohjalla töistä toipuessa, eikä juuri mitään jaksa tehdä, ei liikkua eikä mitään muutakaan.

Eläkeikää odottelen toivoen pääseväni tästä kurimuksesta, sillä muutosta työelämään on turha toivoa.

Masentunut työntekijä

Kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lue myös: Älä hyvä ihminen aina istu! Tiesitkö, että 9,5 tuntia vuorokaudessa on raja, jonka jälkeen istuminen lisää kuolleisuutta?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi