Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Kuka pelkää joulukirkkoa?

Käsittämätöntä, että joulukirkon järjestäminen koulun yhteisenä juhlana kyseenalaistetaan. Jopa jouluevankeliumin esittäminen koulussa vaatii erityistä rohkeutta opettajilta. Miksi joulun sanomaan luonnollisesti kuuluvia asioita pitää nykyään ikään kuin pyydellä anteeksi? Kuka siis pelkää joulukirkkoa ja miksi?

Jotkut kai luulevat, että uskontoa yritetään tuputtaa väkisin kaikkiin juhliin, jouluunkin. Hetkinen sentään: miksi vietämme joulua? Sen juuret eivät ole joulupukissa eivätkä tip-tap-juhlissa. Joulua vietämme juuri siitä syystä, jonka esillä pitäminen pyritään virkamieslinjauksilla häivyttämään.

Joulun sanomassa ei ole mitään hävettävää. Päinvastoin, se on suuri ilosanoma, joka koskettaa koko maailmaa. Meille on syntynyt vapahtaja, joka on Jeesus Kristus. Häneen turvautuminen kantaa kuolemankin yli.

Ei kirkkoon menemistä tarvitse pelätä. Raamatun sana tulee siellä tutuksi, mutta ketään ei pakoteta siihen uskomaan. Valinta on jokaisen oma henkilökohtainen ratkaisu.

Rohkaisen jokaista tulemaan joulukirkkoon ja muuhunkin seurakunnan toimintaan. Jeesukseen uskomalla ei menetä mitään, mutta voi voittaa kaiken!

Timo-Esa Tuuri
kirkkovaltuutettu ja seurakunnan maallikkojäsen
Luumäki

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi