Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Perussuomalaiset voisi pitää ääntä myös hallinnosta

Kannatan perussuomalaista politiikkaa noin yleisesti ottaen. Mielipidesivulla (ESS 5.11.) oli Rami Lehdon kirjoitus Lahden kulttuurimenoista, ja se oli sensuuntainen, johon en vain voi yhtyä. Tästä hänen kirjoituksestaan saattaa jäädä mielikuva, että kaikki perussuomalaisia äänestävät ihmiset ovat joitakin ”peräkylän” naisia ja miehiä, joita emme suinkaan ole.

Niin kuin monet muutkin kaupungit ja kunnat velkaantuvat kiihtyvällä vauhdilla, myös Lahti on ylivelkaantunut. Päinvastoin kuin Lehto kirjoitti, juuri tähän tarvitaan kulttuuria sen kaikissa muodoissa, se on huonoin ja kallein kohde säästöille. Toivon, että koko perussuomalaisten valtuustoryhmä ei ajattele Lehdon tavoin.

Valtakunnallisesti ajatellen perussuomalaisilla on monia hyviä säätökohteita, mutta niitä sopii käyttää myös kunnallispolitiikassa. Ihmettelen, että Lehto ei löytänyt niistä mitään säästökohdetta käytettäväksi täällä meillä.

Konsernia purkamalla löytyisi varmasti säästöjä myös kulttuurille.

Yksi on tämä kunnallinen hallintohimmeli, eli Lahden konserni.

Lahti on johtajien kaupunki, ja varsinkin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Siihen liittyen saa usein lukea, että on taas on valittu sille ja sille toimialalle uusi johtaja.

Marraskuun 8. päivä Etlarissa luki, että Lahden kaupunki valmistelee työllisyysjohtajan viran perustamista. Silläkö työllisyys Lahdessa paranee?

Lahti on jo nyt 59 osakeyhtiössä mukana. Jokaiseen yhtiöön puolueet valitsevat omat edustajansa ja näin saadaan omia äänestäjiä ikään kuin palkittua. Tämä kaikki maksaa kaupungille, ja maksajia ovat kaupungin asukkaat.

Aiemmin, esimerkiksi kaupungin ruokahuolto toimitettiin kaupungin omin työntekijöiden toimesta. Kun se yhtiöitettiin, pelkästään sen yhtiön toimitusjohtajalle maksetaan vähän alle 9 000 euroa kuukaudessa. Konsernia purkamalla löytyisi varmasti säästöjä myös kulttuurille.

Toinen on se, että perussuomalaiset on valtakunnan tasolla pitänyt myös maahanmuuton kustannuksia esillä. Sieltä suunnalta on myös täällä Lahdessa syytä etsiä säästöjä.

Tahtoo unohtua, että Lahteenkin tuli sen suuren 2015 tapahtuneen invaasion mukana noin 600 huollettavaa lisää. Heille kaikille Lahti kustansi täysihoidon. Aluksi tosin valtion avulla, mikä on loppunut. Nyt me lahtelaiset veronmaksajat maksamme tämän täysihoidon. Tosin vierailijoita on alkua vähemmän.

Tältä suunnalta toivoisin myöskin perussuomaisten täällä Lahdessa etsivän säästöjä. Kaupungin talousarviota lehdestä lukiessani en huomannut yhdenkään puolueen esittävän tähän kohtaan mitään muutosta.

Veikko Nurminen
Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi