Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ammattietiikka ohjaa hoitotyötä - missä hoitotyön, työkokemuksen ja pitkän palveluksen arvostus on työnantajan silmissä?

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yt-neuvottelut päättyivät hoitajien irtisanomisiin ja lomautuksiin. SuPerin, Päijät-Hämeen keskussairaalan ammattiosaston pitkäaikaisena puheenjohtajana, jouduin toteamaan jälleen kerran, että hoitajien ääni ei kuulunut eikä näkynyt lopputuloksessa. Hoidon laadun ja potilasturvallisuuden varmistaminen tulee olemaan erittäin vaikeaa.

Sosiaali- ja terveydenhuolto luo perustan koko yhteiskunnan toimivuudelle ja turvallisuudelle. Keskussairaalan lähi- ja perushoitajat tekevät työtä lähellä potilaita, jotka ovat riippuvaisia hoitajien avusta. Heidän työtään ohjaavat vahvat ammattieettiset periaatteet, joissa korostuu hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot, tutkitun tiedon hyödyntäminen sekä käytännön työtaidot. Ammatissa toimiminen edellyttää oman ammattitaidon jatkuvaa ylläpitämistä ja uudistamista.

Hoitajilla on työnantajaa kohtaan lojaliteetti- eli uskollisuusvelvoite. Tämä velvoite pitää sisällään julkisesta arvostelusta pitäytymisen ja salassapitovelvoitteen.

Keskussairaalassa lähes koko ikänsä ansiokkaasti työskennelleiden perushoitajien siirtäminen vastentahtoisesti, työnantajan yksipuolisella päätöksellä, sosiaalihuollon työtehtäviin, herättää kuitenkin itsessäni vahvan tunteen epäoikeudenmukaisesta ja lähes kohtuuttomasta työnantajan toiminnasta. Herääkin kysymys, missä hoitotyön, työkokemuksen ja pitkän palveluksen arvostus on työnantajan silmissä.

Jatkuva työskentely eettisten periaatteiden vastaisesti ja joustaminen lisäävät sairastuvuutta, heikentää oleellisesti työssä jaksamista ja lisää hakeutumista muille aloille.

Potilailla on lakisääteinen oikeus hyvää hoitoon. Tutkimusten perusteella tiedetään, että potilasturvallisuus vaarantuu ja potilaiden kuolleisuus lisääntyvät hoitajien työmäärän ylittäessä hoitajamäärän.

Myös hoitajien eettisten periaatteiden mukainen toiminta on koetuksella, kun potilaita ei pystytä hoitamaan hyvin. Jatkuva työskentely eettisten periaatteiden vastaisesti ja joustaminen lisäävät sairastuvuutta, heikentää oleellisesti työssä jaksamista ja lisää hakeutumista muille aloille.

Suuri huoleni onkin, miten nykyisessä tilanteessa turvataan potilaiden hyvä hoito, laatu sekä ammattitaitoisen henkilökunnan riittävyys. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen väestön keski-ikä ja sairastuvuus ovat valtakunnallisesti keskiarvoa korkeammat. Tämä näkyy myös keskussairaalassa hoidettavissa potilaissa.

Sairaaloiden vertailussa keskussairaalan toiminta on ollut tehokasta, mutta kuinka kauan tehokkuutta voidaan lisätä ilman, että se heikentää laatua ja turvallisuutta. Valtakunnalliset vertailut osoittavat suuriakin eroavaisuuksia hoidon turvallisuudessa.

Hyvinvoiva, ammattitaitoinen henkilöstö on vaikuttavan ja hyvän hoidon perusta. Ammattitaidon ylläpitämien ja jaksaminen ovat kuitenkin koetuksella säästöjen keskellä. Hoitajilta edellytetään joustoja ja jaksamista. En voi kuin ihmetellä, mihin on kadonnut työnantajan eettinen velvollisuus pitää hoitotyöntekijöistään hyvää huolta.

Tarja Aatonen
SuPerin Päijät-Hämeen keskussairaalan ammattiosaston puheenjohtaja

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi