Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Sähköautot arveluttavat

Kuva: Arkisto/Jyrki Hämäläinen

Mielenkiintoista tietoa tarjosi Tapio Tuomisen kirjoitus sähköautoilusta "Ratkaiseeko sähköautoilu päästöongelman" (ESS 14.11.). Missään ei ole näkynyt tietoa siitä, mitä tulee maksamaan se valtava sähkökaapelointi niitä miljoonaa autoa varten.

Kaikkiin kerrostaloihin ja omakotialueille pitää laittaa latauspisteet. Kaikki tämä maksaa, ja siitä maksavat yhtä hyvin autottomat ja lapset. Lapset voi sitten joutua vielä maksamaan lisää, kun saavat perintönä vanhempiensa sähkömaksut.

Eikä ole näkynyt ajatustakaan siitä, miten iso hiilijalanjälki tulee siitä, kun se massiivinen sähköverkko valmistetaan, nykyinen ei siihen riitä. Eikä siitä, mistä saadaan sähkö. Venäjä tähän jo varautuu. Sinne on tietojeni mukaan suunnitteilla 13 uutta hiilivoimalaa.

Entä akkujen valmistus ja hävitys muutaman vuoden päästä? Taidetaan päästä tasoihin hiilijalanjäljessä isojen maiden kanssa.

Meillä on pinta-alasta 78 prosenttia metsiä, mutta emme pysty istuttamaan riittävästi. Olemassa olevat metsät eivät kai vaikuta mitään.

Terttu Pihlava
Hollola
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi