Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Hävittäjähankintoihin riittää seitsemän miljardia

Maamme hallituksen olisi tärkeää rajata ostettavien hävittäjien budjetti seitsemään miljardiin euroon, mihin vasemmistoliitto sitoutui hallitusohjelmassa. Nyt on tullut puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) esiin tuomana, että kaikki kymmenen miljardia euroa käytetään hankintoihin.

Useat kunnat, kaupungit ja kuntayhtymät ovat pitäneet yt-neuvotteluita, jotka ovat päättyneet lomautuksiin ja irtisanomisiin. Leikkaukset, irtisanomiset ja lomautukset, jotka koskevat esimerkiksi hoitohenkilöstöä sairaaloissa ja vanhusten huollossa, voitaisiin perua, jos tuo ylimääräinen 1–3 miljardia hävittäjähankinnoissa ohjattaisiin koti ja sairaanhoitajien kovasti kaipaamiin lisä hoitajiin.

Tuosta hävittäjien ylimääräisestä rahasta noin kolme miljardia riittäisi rahaa vielä mielenterveys- ja päihdetyölle. Nyt meillä Lahdessakin jouduttiin leikkaamaan näistä rahoista.

Juuri nyt pidän vähemmän todellisena sitä, että Suomea puolustamaan tarvittaisiin ylimitoitettu hävittäjämäärä.

Satsaus mielenterveyteen ja nuorison syrjäytymisen ehkäisemiseen tulisi maksamaan itsensä takaisin tulevaisuudessa.

Siis rajoittamalla ylimitoitettua hävittäjähankintojen budjettia maamme hallitus pystyisi antamaan lisää rahoitusta kaupungeille, kunnille ja hyvinvointikuntayhtymiin isoille sote-alueille, että nyt ja tulevaisuudessa pystyttäisiin turvaamaan terveydenhuolto ja vanhustenhuolto kaikille sekä nostamaan hoitajien arvostus ja mitoitus sille kuuluvalle tasolleen. Näin saisimme lisää työpaikkoja.

Tuntuu jotenkin siltä, että kun puhutaan Puolustusvoimien hankinnoista, on piikki auki, mutta kun puhutaan ihmisten hyvinvoinnista ja terveydenhuollosta olisi se vähemmän arvokasta.

Juuri nyt pidän vähemmän todellisena sitä, että Suomea puolustamaan tarvittaisiin ylimitoitettu hävittäjämäärä. On kuitenkin pidettävä yllä uskottavaa maanpuolustusta ja siihen seitsemän miljardia hävittäjiin riittää.

Nina Päivärinta
trukinkuljettaja
Lahti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi