Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Kannabis tulisi laillistaa Suomessa

Annetaan lupa myydä kannabistuotteita valvotusti täysi-ikäisille kuten tupakkaa ja alkoholia.

Paljon ala-arvoista somehuutelua puolesta ja vastaan aiheuttanut kannabiksen laillistamista koskevan kansalaisaloitteen läpimeno eduskunnan käsiteltäväksi on näyttänyt, etteivät suomalaiset osaa keskustella asiasta. ”Keskustelu” rönsyileekin vastapuolelta pelon ja ymmärryksen puutteen ajamana., ja muistuttaa hyvin paljon samaa itkua, jollainen oli ajankohtainen keskustelu vahvempien alkoholijuomien tuomisesta kauppoihin.

Kannabiskeskustelu on kannabista koskevaa keskustelua. Huumeiden ja viinan sekakäytöstä sekä sen tuomista ongelmista ja haitoista tulee keskustella erikseen, koska sekakäyttö on vaarallinen ongelma, ja luo lisää ongelmia, mutta sille suotakoon oma aika.

Kyllä! Tämä kirjoitus on kannabiksen dekriminalisaation ja kokonaisvaltaisen laillistamisen puolesta. En ala kertaamaan WHO:n tai minkään muunkaan instanssin tutkimustuloksia tai raportteja, vaan kerron omasta kokemuksestani rangaistuksesta.

Jäin poliisille kiinni pilven poltosta Lahden keskustassa. Ojensin palavan sätkäni ja kukkapussukkani konstaapelille ja kävelin maijaan ilman sen kummempaa taistelua. Nukuttuani yön putkassa sain lähtiessäni alle sadan euron sakkorangaistuksen. Maksoin sakkoni niin kuin asiaan kuuluu.

Joidenkin kuukausien päästä töistä tullessani minua odotti postilaatikossa kaksi kirjettä. Toinen oli oikeusministeriöstä ja toinen Nordeasta. Rangaistukseni oli peruutettu ja jo maksetun sakon sain käydä lunastamassa Nordean konttorista takaisin. Oikeusministeriön kirjeessä kerrottiin, että "uusi rangaistus tullaan antamaan myöhemmin". Tapauksesta on kulunut nyt yli kymmenen vuotta, enkä ole vielä tähän päivään mennessa saanut tätä edellä mainittua uutta rangaistusta.

Lapset ja nuoriso joutuvat hunningolle muista syistä.

Haluan uskoa, että tätä lukevat ovat sen verran viisaita, että ymmärtävät moisen rangaistuskäytännön olevan täysin turhaa, ja virkavallan resursseja kuluttavaa.

Kannabiksen käytön rankaisemisesta on luovuttava ensitilassa, jonka jälkeen voidaan asteittain siirtyä täydelliseen laillistamiseen. Annetaan mahdollisuus myydä kannabistuotteita valvonnan alaisena täysi-ikäisille aivan kuten tupakkaa ja alkoholia. Näin ollen kannabis saadaan verolle ja valvontaan.

Suomella on vielä hyvät mahdollisuudet ottaa kannabisalasta ja -markkinoista hyödyt irti. Vai sumentaako pelko suomalaisia tässäkin asiassa niin paljon, että ollaan kykenemättömiä vastaanottamaan tilaisuus mikä on tarjolla?

Pelko siitä, että lapset ja nuoriso joutuisivat laillisen kannabiksen takia hunningolle, on turhaa. Lapset ja nuoriso joutuvat hunningolle ihan muista syistä. Nyky-yhteiskunnassa yleisin syy siihen näyttäisi olevan rakkauden puutostila, ei kannabis.

41-vuotias kahden lapsen isä
Lahti

Kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi