Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Työmies on palkkansa ansainnut

Olen Postin henkilökunnan vaatimusten takana. Ja ihmettelen suuresti, että nyky-Suomessa edes ajatellaan sovitun palkan alentamista. Tästähän nyt on kyse. Sellainen aika voi olla edessämme, mutta sen pitää tapahtua tasapuolisesti ja ajan kanssa.

Työnantajapiireissä ajatellaan, että 50-kertainen palkka johtajalle suhteessa postimieheen on oikein!

Jokainen tervejärkinen tuntee sisimmässään, että jossain on pahasti mätää, ja kun kyseessä on valtion yritys, sitä mätää on paljon. Posti on valtion firma ja sillä selkeä tehtävä.

Postin työntekijöille tulee maksaa palkka, jolla maailman onnellisin kansa elää hyvin. Jos jossain muissa liitoissa on onnistuttu postin jakelijoiden palkkoja tinkimään, ei se saa vaikuttaa valtion Postin palkkoihin.

50-vuotisen yrittäjyyteni aikana ei tullut unissakan mieleeni, että olisin ajatellut hienojen työntekijöideni palkkoja alentamaan millään verukkeilla. Ikävää, jos valtion yritys on ajamassa suomalaisia kahden tai jopa kolmen työn loukkuun. Sekin onnistuu nuorilta, mutta vain nuorilta.

Tunnen hienon, entisen piirtäjäni, poikkeuksellisen naisen, joka oli päivällä töissä palolaitoksella karttojen piirtäjänä, illalla siivosi toimistoja ja aamuyöstä oli töissä Tukholman postissa. Hän oli naimaton nainen, joka lopulta sai yksiön Tukholman keskustasta, ja Volvonsa. Mutta tällaista ei keneltäkään voida nykyisin vaatia.

Jussi Mäkelä
Hollola
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi