Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Rakennetaan kiireettä

Rakentaminen on ollut elämäni työ, joten seuraan sitä vieläkin mielenkiinnolla. Harmittaa kuitenkin, kun mitään parannusta ei määrättyihin seikkoihin näytä tulevan, vaikka asiat kyllä ovat hyvin tiedossa. On vain kiire saada rakennus mahdollisimman pian valmiiksi ja rahat käärittyä kokoon.

Rakennuksen runko pitäisi ensin tehdä kesällä ja se saisi kunnolla kuivua kesän yli, minkä jälkeen olisi tehtävä tarkistus, ettei siitä löydy hometta tai muuta haitallista esiintymää rakenteissa. Kun ollaan varmistettu, että runko on terve voitaisiin rakennusta hyvin jatkaa talvella.

Huolellisella työllä saataisiin kestävää tulosta, jolloin rakennusta ei tarvitsi purkaa 50–70 vuoden jälkeen. Eiköhän tämä olisi kansantaloudellisesti parempi ratkaisu kuin nykyinen.

Olen usean vuoden ajan seurannut Keski-Euroopan rakennustapaa, missä kiire ei sanele rakennuksen valmistumista. Taloa voidaan rakentaa 2–3 vuotta, vaikka siellä ei tarvitse huomioida Suomen ilmaston aiheuttamia seikkoja. Lahdessakaan ei ole asunnoista pulaa, joten maltti on valttia.

Armas Laatinen
eläkeläinen
entinen rakentaja ja kirvesmies

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi