Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Uskon, että järki lopulta voittaa työkiistassa

Vaimoni kanssa olemme molemmat pienyrittäjiä, joilla merkittävä liiketulos muodostuu vuoden aikana juuri marras–joulukuussa. Tämä ajanjakso on monille juuri se, jonka aikana kauppaa käy riittävästi, että muun vuoden hiljaiset ajat tulevat katettua ja yritystoiminta voi jatkua.

Emmekä me ole ainoita. Suomessa on edelleen starttiavustusten avulla aloittaneita henkilöyhtiöitä, joiden perustajat ovat sosiaaliavustuksia paremmaksi vaihtoehdoksi uskoneet paremmaksi yrittämiseen ryhtymisen.

Postilta oli idioottimainen teko vippaskonstein pyrkiä palkkakustannusten pienentämiseen. Täysin moraalitonta oli myös työntekijöiltä ryhtyä painostamaan työnantajaa juuri nyt kiireimpään kaupankäynnin aikaan. Moraalitonta siksi, että toimenpiteet iskevät suoraan pien- tai sanoisin mikroyrittäjiin, jotka joka päivä sinnittelevät ilman minkäänlaista takuuta kuukausituloista ja useimmat myös ilman mitään loma-aikoja.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on mielestäni ollut vaisu ja hampaaton koko hallituksensa alkutaipaleen ajan. Ja ihmettelen, jos PAU ei olisi ollut yhteydessä pääministeriin, entiseen ammattiyhdistysjyrään, ennen näitä lakkopäätöksiään.

Rinne varmaan pystyisi, jos tahtoa on, antamaan ”neuvoja”, joilla lakko siirrettäisiin ensi vuoden alkuun.

Vaimoni kanssa varmaan pärjäämme, kun meillä on vain toisemme elätettävänä. Ja ainahan voimme lastenlastemme joululahjoista tinkiä.

Antti Manninen
Hollola

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi