Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Rinne kärkkyy eläkevaroja

Jo ajat sitten (ESS 2.1.2018) arvelin, että poliitikot haluavat kerätä varoja eläkerahastoihin käyttääkseen niitä valtion muihin menoihin. Nyt kun pääministeri Antti Rinteen (sd.) vaalilupauksien täyttäminen on vaikeuksissa, katse kääntyy sinne päin.

Taitetun indeksin poistaminen katsottiin mahdottomaksi, rahat loppuvat vakuutettiin. Nyt sieltä löytyykin ihan helposti ylimääräistä. Kun saadaan niin sanotusti pää auki, onkin jatko jo helpompaa.

Jos hoitajamitoitusta ja vanhustenhoitoa yleensäkin eläkevaroilla parannetaan, on perustelu helppoa. Eläkeläisten hyväksihän se koituu. Miljardit riittävät hetken aikaa ja pikkuhiljaa voi kohteita ”monipuolistaa”.

Vasemmistoliitolle tämä sopii hyvin, siellähän on aina pyritty kaikki irtisaatavat rahat heti tuhlaamaan. Velkaakin on haluttu tehdä sen kuin irti on saatu.

Jossakin vaiheessa huomataan, että hupsista! Rahat ovat loppumassa ja eläkkeitä on pienennettävä. Suuria eläkkeitä on lopultakin aika vähän eikä niistä paljon kerry, vaikka ne puolitettaisiin. Siinä sitten maksumiehiksi voivat joutua ne 1 400 euroa kuukaudessa saavatkin.

Työmarkkinajärjestöillä on mielestäni ollut turhan paljon valtaa, mutta tässä tapauksessa se taitaa olla onneksi. Hyödyllisiä ovat, jos pitävät linjansa ja estävät eläkkeitten maksuihin kerättyjen varojen väärinkäytön.

Antti Sillanpää
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi