Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Kulttuuri tuskin kaataa Lahden taloutta

Jos ei muusta tietäisikään, että Lahden kaupungin talousarvio ensi vuodelle on käsittelyssä, niin ainakin siitä, että perussuomalaisten kulttuurispesialisti Rami Lehto on taas noussut barrikadeille (ESS 5.11.) julistamaan jo vanhastaan tuttua kulttuurivihamielistä linjaansa.

Kaupunginteatteri, -orkesteri ja -museo ovat korkeakulttuuria ja ”niihin syydettäviä lahtelaisten rahoja” pitäisi leikata. Peräti 18,3 miljoonaa euroa aiotaan taas syytää tähän turhuuteen”, ja samalla talous menee pakkaselle”.

Kyllä ollaan veitsen terällä, jos tuo summa horjuttaa Lahden taloutta, kun muut toimintakulut ovat lähes miljardin euron tasolla.

Vanhana visailumiehenä haluan esittää Lehdolle kulttuuripitoisen kysymyksen. Kuka sanoikaan: ”Jos kuulen sanan kulttuuri, poistan varmistimen browningistani?”

Ei, ei ollut kenraaliluutnantti T. J. A. Heikkilä, enhän minä nyt noin korkeaa kulttuuria Lehdolle esittäisi. Ei, ei se ollut Jerry Cottonkaan, joka olisi Lehdon mielilukemista edelleenkin, jos lehti vain vielä ilmestyisi.

Varmistimen halusi poistaa SA-mies Schlageter samannimisessä näytelmässä, jonka julkaisi vuonna 1933 Hanns Johst. Johstista tuli Hitlerin ja Goebbelsin nostamana muun muassa Saksan runousakatemian johtaja, valtakunnan teatteriviraston johtaja ja Preussin osavaltioneuvoston jäsen. Muun työn ohella hän oli SS-Gruppenführer.

Kyllä pitäisi Lahdessakin osata ajan merkit lukea. Varmistin pois ja ammutaan korkeakulttuuri alas! Ei tehrä tästä ny numeroo, kyllä meille matalampikin riittää.

Veikko Sonninen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi