Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Lentoveron tulee olla marginaalinen vero

Kansalaisaloitejärjestelmä on hyvä järjestelmä. Siihen voivat kaikki kansalaiset vaikuttaa tuomalla asioita eduskunnan käsittelyyn ylittämällä 50 000 allekirjoittajan rajan. Vähän aikaa sitten kansalaisaloite lentoverosta pääsi läpi ja etenee kenties eduskunnan käsittelyyn.

Kun kansalaisaloite lentoverosta otetaan käsittelyyn ja mahdollisesti pääsee läpi, niin toivottavasti ei kaikkien lippujen hinnat nouse, myös junamatkustamisen mukaan lukien. Vaikka lentovero on hyvä ja kannatettava asia, niin kuitenkin kaikki matkustusmuodot (juna, bussi) toimivat markkinoiden mukaan eli nostavat hintojaan, jos yksi nostaa. Lentoveron tulee olla täten marginaalinen, ei merkittävä lipunhintaa nostava vero.

Minusta painetta pitäisi laittaa liikenneyhteyksien kehittämiseen. Pelkkä verotus lentämisestä ei ratkaise mitään, jos samaan aikaan ei tehosteta junaliikennettä ja rakenneta lisäraiteita matka-aikojen nopeuttamiseksi. Ei tämä ole mitään yhteiskuntaluokkien välistä sotaa vaan kehittämistä kaikkien kansalaisten hyväksi, josta kaikki hyötyvät.

Sami Korkiakoski
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi