Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Miksi systeemi muuttuu hoitokodissa Kausalassa?

Kyllä minä kohta suutun ja sanon ruman sanan, muutenkin kuin itsekseni. Olen muuttanut vanhempani jo kolme kertaa pienen ajan sisällä. Kamppaillut hoidoista eri tahojen kanssa. Sitten elämässä tapahtui ihme ja saimme ihanan paikan hoitoineen vanhemmilleni Iitin Kausalasta.

Ehdimme asustella näin noin kuukauden, eikä hoidoista kerennyt tulla vielä laskuakaan, kun joku päätti muuttaa systeemiä. Yökkö päätetään lakkauttaa hoitoyksikkö Iltatuulen talosta 2 (ESS 2.11.). Ja ilmeisesti turvahälytyksiin vastataan taas Lahdesta?

Vanhukset ovat huonokuntoisia, osa heistä on pyörätuolissa ja moni on muistamaton. Onko tarkoitus, että ovet ovat jatkossa lukittuna, ja saammeko me omaiset avaimet?

Olen erittäin pettynyt tapaan, jolla vanhuksia kohdellaan tänä päivänä. He maksavat kuitenkin erittäin paljon hoidoista, ruokailuista ja tukipalveluista. He ovat monisairaita.

Heidän arkensa muodostuu pienistä iloista. Heissä on hienoja, fiksuja ja huumorintajuisia ihmisiä. Kysynkin, miksi taas romutetaan toiminta hyvin toimivassa yksikössä? Tämäkö on vanhusten itsemääräämisoikeus? Hävetkää palvelujen säätäjät.

Vanhusten kohtelu oli yksi syy, miksi jäi pois hoitotyöstä. En viitsinyt katsoa sitä.

Ihmettelen, miksi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä laskuttaa asiakkaita, eikä hoivayksikkö. Onko tarkoitus nostaa hoitomaksuja? Tuleeko tästä säästöjä vai siirretäänkö hoitopainetta johonkin toiseen yksikköön?

Hoitajat tekevät arvokasta työtä. Eikö nykyään puhuta ennaltaehkäistävistä asioista. Eikö tämä ikäihmisten turvallisuus ole juuri sitä?

Allu

Kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi