Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Helpotkin vastustajat ovat pyörittäneet Pelicansia

Joukkue ei ole niin hyvä kuin viime kaudella, mutta ei myöskään niin huono kuin tulokset antavat ymmärtää.

SM-liigan ollessa maaottelutauolla voidaan hieman ruotia Pelicansin varsin värikästä alkukautta. Pelillisesti kausi on alkanut mollivoittoisesti. Varsinkin kotipelit ovat menneet surkeasti. Ei voi ymmärtää, että etukäteen helpot vastustajat ovat pyörittäneet lahtelaisia Isku Areenalla mennen tullen. Esimerkiksi Pelicans–Ässät-ottelussa oltiin jo ensimmäisessä erässä 0–5 tappiolla. Miten tämä on mahdollista?

Tämmöistähän ei ole tapahtunut Lahden jäähallissa tuskin koskaan aikaisemmin. Luulen, että tässä on takana paljon muutakin kuin huonot pelit. Ei Pelicans ole näin huono.

Tähän samaan saumaan loppui Pasi Nurmisen apuvalmentajan hommat. Miksi hän lopetti valmentamisen? Pelicans ilmoitti, että Nurmisen intohimo valmentamiseen on hiipunut. Näinköhän on? Syynä Pasin ratkaisuun saattavat olla vaikkapa terveydelliset tekijät.

Nurminen on ehkä kyllästynyt matkustamaan ympäri Suomea joukkueen mukana. Myös alkukauden pitkät CHL -matkat saattoivat väsyttää miestä.

Syynä voi olla myös huonot välit Ville Niemiseen tai muuhun valmennus portaaseen. Voi myös olla, että Nurminen haluaa jostain syystä vetäytyä julkisuudesta. Nurmisen ero sattui juuri samaan aikaan, kun Pelicansin pelit alkoivat mennä huonosti.

Sitten tuli tieto tai huhu Pelicansin uudesta ensi vuoden valmentajasta, joka olisi Tommi Niemelä. Pelicans ei tietenkään tätä vahvista kesken kauden, mutta yleensä nämä huhut pitävät paikkansa.

Joten ei muuta kuin nokka taas ylös kohti uusia haasteita.

Tämä merkitsee sitä, että Ville Nieminen ei jatka seurassa. Kukahan tässäkin asiassa on vuotanut? Kesken kauden tieto valmentajavaihdosta ei voi olla vaikuttamatta joukkueeseen.

Hämmennystä herätti myös entisen Pelicans pelaajan Ben Bloodin lausunnot Pasi Nurmisesta Urheilulehdessä (nro 44). Tarkoituksena oli Bloodin mukaan kasvattaa hänestä kovanaama, jota kaikki pelkäisivät.

Nurminen oli kuulemma sanonut Bloodille, että tämän tulisi kerran kuukaudessa katkaista vastustajan ranne maalin edessä". Vaikka tämä olisi sanottu huumorimielellä, niin aika vastenmieliseltä se tuntuu. Saattaa olla myös, että Blood hieman ylidramatisoi Pelicans-aikaansa.

Onneksi SM-liigan runkosarjaa on pelattu vasta vajaa kolmannes, joten Pelikaaneilla on vielä aikaa muuttaa kurssiaan, jotta meillä olisi taas mahdollisuus keväällä nähdä pudotuspelejä.

Eihän Pelicans ole läheskään niin hyvä joukkue kuin viime kaudella, mutta ei myöskään niin huono kuin tulokset antavat ymmärtää. Joukkueesta lähti paljon hyviä pelaajia pois, eivätkä uudet tulokkaat ole täysin korvanneet menetyksiä. Joten ei muuta kuin nokka taas ylös kohti uusia haasteita.

Jari Laine
Lahti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi