Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

PAU:n Lahden osaston puheenjohtaja: Postilaisten lakkoon on syynsä

Lehtikuva / Anni Reenpää

Ministeri Iiro Viinanen kyseli tiistain (ESS 5.11.) mielipidekirjoituksessaan, pitäisikö postimiehelle maksaa siitä, että hän kulkee vanhan reitin tyhjän kärryn kanssa siitä huolimatta, onko jaettavaa vai ei.

Voin antaa lohduttavan vastauksen, ettei tähän huoleen ole syytä. Jaettavia lähetyksiä on vuositasolla edelleen satoja miljoonia. Vaikka jaettavien kirjeiden määrät ovatkin vähentyneet, niin vähentyneet ovat myös postimiehet.

Työmäärä on nykyisin huomattavasti kovempi, mitä se oli vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Se on niin kova, ja myös merkittävin syy siihen, että postin kulku tökkii. Tämä on nyt ollut tilanne viimeiset viisi vuotta.

Ammattiliitolle lakko on viimeinen keino. Postin valtaapitävät haluavat ajaa postilaiset ahdinkoon. He haluavat pienipalkkaisten palkkoihin nyt noin 30 prosentin alennuksen ja heikennykset jokseenkin kaikkiin muihinkin työehtoihin.

Kun postilaiset ansaitsevat rapiat 2 000 euroa kuukaudessa, niin tuollainen vaade on jokseenkin käsittämätön, mutta ennen kaikkea se on härski. Kaikkea ei voi, eikä pidä, hyväksyä.
 

Eija Kokkonen
PAU Lahden osaston puheenjohtaja

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi