Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Kansanedustajan kannattaisi miettiä asemaansa kotikuntansa valtuustossa

Kansanedustajan kannattaisi miettiä asemaansa kotikuntansa valtuustossa. Kansanedustajalla on jo statuksellaan pääsy mielipiteineen julkisuuteen. Kunnan- tai kaupunginhallituksen jäsenelläkin on suurempi mahdollisuus päästä mielipiteineen julkisuuteen kuin rivijäsenellä. Näin olisi mahdollista maksimoida julkisuuteen pääsy.
 

Kansanedustajien työ on heidän omienkin sanojensa mukaan kokopäiväistä, raskasta ja aikaa vievää työtä. Tästäkin näkökulmasta katsottuna olisi syytä valita valtuustoihin ja hallituksiin henkilöitä, jotka ovat päivittäin mukana kuntansa elämässä. Näin jaettaisiin kunnallispolitiikan valtaa sinne, missä tehdään nimenomaan kunnallispolitiikkaa.

Kunnallispolitiikka on tärkeää. Se ei ole mitään puuhastelua. Se, että elää päivittäin siinä mukana, on suuri etu myös kuntalaisten jokapäiväisten asioiden päättämisestä.
 

Tämä ei ole epäluottamus lause yhdellekään kansanedustajalle, tämä lähtee kuntalaisten asukkaiden näkökulmasta. Samaa mallia voisi soveltaa silloin, kun puolueet valitsevat edustajiaan erilaisiin kuntien yhtiöihin. Tämä on puhe kunnallispolitiikan kunnian palautuksesta.
 

Veikko Nurminen
Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi