Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Esimiestyö on tärkeää!

Sivistysjohtaja Tiina Granqvist arvosteli toimittaja Erno Laisia (ESS 15.10.). Laisi teki hyvää työtä kertoessaan kapulakielisistä diaesityksistä, jotka ovat tavallisille kansalaisille vaikeita heti ymmärtää. Tällöin niistä tulee vallankäyttöä omien tavoitteiden ajamiseksi.

Granqvist viittasi populismiin, jolla voi korostaa omien arvojen paremmuutta muiden näkemyksiin verrattuna. Laisi onnistui hyvin kuvaamaan arvostelun yläpuolelle noussutta koulutusjärjestelmää, johon ei ole saanut koskea. Sivistysjohtaja käytti myös hallinnollista valtaa Tiirismaan lukion rehtoria kohtaan, kun tämä puolusti omaa kouluaan.

Kouluja on kehitetty inkluusion ja suurten yksiköiden suuntaan, mitä sivistysjohtajat ovat pontevasti ajaneet. Molemmat aiheuttavat vahinkoa, koska yksilölliset taipumukset tasoitetaan yleiseen joukkoon. Näin käy myös Tiirismaan ja muiden koulujen ”sulautuessa” suureen yksikköön.

Koulutuksen tavoitteeksi näyttää tulleen täydellinen tasa-arvo, mikä on sosialistien ikuisuushaave. Koska se on käytännössä mahdoton saavuttaa, mikään aika ei riitä. Tällöin varsinainen tavoite eli osaaminen unohtuu.

Koulujen esimiesten työ on tärkeää, kun kannustetaan opiskelemaan ja kuntoilemaan. Katukuvasta on kuitenkin kuulunut ihan erilaista palautetta. Vuolaasti kehutun peruskoulun ongelmia ei ole haluttu myöntää, koska poliitikot ovat sen itse kehittäneet.

Toimittajan tehtäviin kuuluu vallan väärinkäytön paljastaminen, jossa Laisi onnistui hyvin eikä kyse ole typerästä puheesta.

Pentti Heikkilä
FK, Hollola
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi