Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Normaali- eli talviaikapysyväksi – valoisia aamuja tarvitaan

Odotatko sinäkin tuntia takaisin tulevana viikonloppuna? Jos, niin allekirjoita kansalaisaloite pysyvän normaali- eli talviajan puolesta. Hämeessäkin talviaikaan palaaminen tuo lähes tunnin verran valoisampia aamuja liki kuukaudeksi silloin, kun niitä raskaan syksyn keskellä eniten tarvitaan. Päivä lyhenee joka tapauksessa ennen pitkää jatkuvaksi kaamokseksi, näytti kello sitten mitä tahansa.

Hallituksen EU-ministerivaliokunta pitää pysyvää talviaikaa lähtökohtaisesti parhaana vaihtoehtona. Tähän on päädytty muun muassa oikeusministeriön suorittamalla kansalaiskyselyllä, jossa talviaika sai enemmän kannatusta. Myös useat terveysasiantuntijat suosittelevat talviaikaa.

Kesäaikaa on nyt lobattu liikuntapainotteisella kansalaisaloitteella, joka etenee eduskunnan käsittelyyn. Jos pysyvä kesäaika voittaa, syysväsymykseen ei tuo enää helpotusta lokakuun lopulla takaisin saatava tunti. Keväät ja kesät ovat valoisaa liikunta-aikaa ilman kellojen siirtelyäkin. Talvella liikutaan sisätiloissa tai valaistuilla kentillä ja radoilla.

Keväät ja kesät ovat valoisaa liikunta-aikaa ilman kellojen siirtelyäkin.

Ilmastonmuutoksen keskellä pitäisi miettiä, onko järjellistä Suomen talvessa nousta vastoin luonnonolosuhteita tuntia aikaisemmin kylmään ja pimeään käyttämään turhaa sähköä lämmitykseen ja valaistukseen – kesäaika kun ei kesää Suomen talven keskelle tee.

Eeva Jyrinki
Aloitteen alullepanija
Tampere

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi