Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Padasjoki halutaan säilyttää elinvoimaisena

Erno Laisi arvosteli Esalaisessaan pieniä kuntia valtionosuuksien väärinkäytöstä. Kommentoin asiaa vain Padasjoen osalta.

Moitit Padasjokea siitä, että lukiolaisille tarjotaan ilmaiset kirjat, läppärit ja jopa autokoulu ilmaiseksi ja näin houkutellaan lukiolaisia paikkakunnalle mahdollisesti muualta, ja ennen kaikkea paikkakuntalaisia jatkamaan peruskoulun jälkeen lukiossa, jotta palvelut säilyisivät.

Mielestäni analyysisi oli aika pinnallinen. Totta kai päätarkoituksena on lukion säilyttäminen paikkakunnalla, koska halutaan, että maaseutu pidetään elinvoimaisena. Perusasioiden pitää olla kunnossa eli kylällä koulu, ja myös ne lääkäripalvelut saavutettavissa. Tämä on minimi.

Kyllä maalle muutetaan muutenkin kuin töiden perässä. Nykyään tehdään muun muassa paljon etänä töitä, minkä mahdollistavat hyvät valokuituyhteydet.

Padasjoelta on lyhyt matka Lahteen ja Hämeenlinnaan, joten maalta käsin voi käydä kauempana töissä eikä se ajallisesti vie enempää aikaa kuin ruuhka-Suomessakaan – jopa vähemmän. Maalla asuminen on sitä paitsi halvempaa.

Jos menettäisimme lukion, niin vaarana olisi myös peruskoulun näivettyminen.

Kyllä meillä tosiaan tehdään töitä sen eteen, että kunta säilytään elinvoimaisena. Jos siinä menee sitten valtionosuusrahoituksia sinun mielestä vääriin tarkoituksiin, niin me kyllä pystymme elämää sen kanssa, jos näin on. Tuskinpa nuo yhteisten varojen käytöt kaupungeissakaan aina menevät ihan oikeaan osoitteeseen.

Jos menettäisimme lukion, niin vaarana olisi myös peruskoulun näivettyminen, koska oppitunteja olisi kovin vähän tarjota opettajille. Tämä saattaisi johtaa taas siihen, että pahimmassa skenaariossa ei olisi siis peruskouluakaan kohta.

Lääkäripalveluista tullaan taistelemaan myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kaavailuista huolimatta, ja pidetään peruspalvelut eikä luovuteta taistelua suurkaupunkilaistumistrendeille.

Maalla on mukavaa ja turvallista!

Ilpo Siljander

Padasjoen Perussuomalaiset puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi