Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Kuvantamisen opettaminen Iitissä on järjetön ehdotus

Päijät- Hämeen hyvinvointiyhtymän ehdotuksessa, jonka mukaisesti Iitin terveysasemalta lopetettaisiin kuvantaminen, on ajattelematon. Tämä aiheuttaisi pitkällä aikavälillä terveysaseman alasajon. Lyhyellä aikavälillä iittiläisten terveydenhuolto asetettaisiin eriarvoiseen asemaan muihin nähden.

Iittiläisten kuvantamisen siirtäminen Nastolaan vaikeuttaisi ikääntyvän väestön ja autottomien iittiläisten hoitoon pääsyä, koska Iitin taksitilanne on se mikä on ja julkista liikennettä Kausalasta Nastolan terveysasemalle ei juurikaan ole.

 

Asiakas saapuisi terveysasemallemme taksilla ja taksi lähetettäisiin tämän jälkeen pois. Terveysasemalla todettaisiin, että asiakkaan tulee lähteä kuvantamiseen Nastolaan. Tuolloin haetaan seuraavaa taksia. Nastolassa kuvantamisen jälkeen tilattaisiin sitten kolmatta taksia, joka toisi asiakkaamme takaisin terveysasemalle tai veisi jatkohoitoon Päijät- Hämeen keskussairaalaan. Ehkä asiakkaamme päätyisi terveysasemallemme ja hoidon jälkeen hänelle tilattaisiin taas uusi taksi, joka veisi hänet kotiin.

Näin tuskin saavutettaisiin säästöjä, asiakastamme olisi pompoteltu järjettömästi ja se paljon puhuttu hiilijalanjälki olisi venähtänyt kohtuuttomasti.

Meillä jo työelämämme jättäneillä ovat kaikki oikeudet edellyttää luottamushenkilöitämme hoitamaan asiat niin, että terveysasemamme palvelutaso säilytetään nykyisellään. Lisäksi nyt ainakin väliaikaiseksi tarkoitetusta hammashoidon siirrosta Nastolaan on päästävä pikaisesti eroon.

Veikko Ikonen
Eläkeliiton Iitin yhdistyksen puheenjohtaja

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi