Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Jumalalla on kuolleet "muistitikulla"

Jumalalla on joka ikisestä kuolleesta tarvittavat tiedot ”muistitikullaan”, jonka pohjalta hän herättää uskossa kuolleet, kuten edellä Raamattu ilmoitti, kirjoittaa lukija. Kuva: ESS

Markus Koskela kirjoitti perustellusti ja hyvin ev.lut. kirkon hautaustoimesta ja sen rahastuksesta. Kristittynä kiinnitin huomiota tekstin kohtaan: ”...seurakunnan pieni kaivinkone rouhii vainajan luut jälleen ylös – ellei sitten Kristus ennätä ensin.” Tässä on kevennystä mukana. Joka tapauksessa vainajien kohtelu ei ole monelta osin niin arvokasta ja asianmukaista kuin pitäisi olla.

Hengellisesti ottaen Jumalalle ei ole mikään ongelma pieni tai iso kaivinkone. Raamattu sanoo: ”Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.” (1. Tessalonikalaiskirje 4 : 16 - 17. Ev.lut. kirkon kirkko – Raamattu 1933 / 1938 ). Tämä Raamatun sana toteutuu riippumatta siitä, missä kunnossa kukin vainaja haudassa tai esimerkiksi meren pohjassa on, tai vaikka hänestä ei olisi jäljellä ihmissilmin yhtään mitään.

Jumalalla on joka ikisestä kuolleesta tarvittavat tiedot ”muistitikullaan”, jonka pohjalta hän herättää uskossa kuolleet, kuten edellä Raamattu ilmoitti. Uskosta osattomat herätetään myöhemmin, tuhannen vuoden päästä, Ilmestyskirjan 20 luvun jakeen 5 mukaisesti.

Hengellisesti olennaista asiassa on se, mitä Martti Lutherkin opetti. ”Ihminen vanhurskautetaan uskon kautta” ja hänestä tulee uskoontulon hetkellä Jumalalle kelpaava ja hän on mukana edellä mainittujen uskovien ylösotossa. Jeesuksen sanoin aiheeseen viitataan Joh. 3:3:ssa.

Uskoontulo ymmärtävässä iässä on siis välttämätöntä taivaaseen pääsylle. Jokainen voi omin sanoin koko sydämestään pyytää (ääneen) Jeesukselta syntejään anteeksi ja pyytää Jeesusta tulemaan sydämeensä ja hän tulee sillä hetkellä ja sinä olet sen jälkeen uskon säilyttäen matkalla taivaaseen ja mukana uskovien ylösotossa.

Sakari Sormunen

ruiskumestari evp.,

yrittäjä

Hollola

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi