Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Hykyn henkilöstöjohtaja: Vuosilomien ohjeistaminen on normaalia työpaikoilla

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän vuosilomakäytäntöjä kritisoitiin Etelä-Suomen Sanomissa. Haluamme oikaista eräitä kirjoituksessa esiintyneitä väitteitä.

Hyvinvointiyhtymän on löydettävä meneillään olevien yhteistoimintaneuvotteluiden tueksi lisää säästötoimenpiteitä taloutensa vakauttamiseksi. Alkuvuoden kustannuskehitys ei ole taittunut, vaan vuoden 2019 alijäämä on kasvamassa 38,9 miljoonaan euroon.

Säästötoimenpiteet on kohdistettava tarkoituksenmukaisella tavalla kaikkiin kustannuksiin, ja siten että samalla otetaan huomioon asiakaspalvelun sujuvuus ja potilasturvallisuuden säilyminen. Yt-prosessi on kiistatta raskas kaikille osapuolille.

Osana henkilöstömenoja koskevia säästötoimenpiteitä ohjeistimme myös vuosilomien pitämisestä. Lomaohjeistus on aivan normaalia toimintaa työpaikoilla.

Yhtymässä ovat edelleen käytössä Perheystävällinen työpaikka -hankkeessa sovitut vapaat työn ja perheasioiden yhteensovittamisen helpottamiseksi.

Kun vuosilomia pidetään, vähenee työnantajan lomapalkkavelka. Kustannussäästöä tämä ei ole, eikä sitä ole sellaisena esitettykään.

Lomien pitämisestä sovitaan työntekijän ja esimiehen kesken, ja lomien ajoituksessa otetaan aina mahdollisuuksien mukaan huomioon myös työntekijöiden toiveet ja työssä jaksaminen. Ohjeen mukaisesti vuoden 2019 lomien tulee olla pidettyinä viimeistään huhtikuun 2020 loppuun mennessä, kun seuraava lomakausi alkaa.

Yhtymässä ovat edelleen käytössä Perheystävällinen työpaikka -hankkeessa sovitut vapaat työn ja perheasioiden yhteensovittamisen helpottamiseksi.

Yhtymä on ensimmäisenä työnantajana koko maassa tarjonnut palkallisen vapaapäivän 12–17-vuotiaan lapsen äkillisen, vakavan sairastumisen vuoksi. Lisäksi yhtymän työntekijä voi saada sairaalle, alle 12-vuotiaalle lapselle kotihoitopalvelua sekä sairauslomaa muun äkillisen kriisin kohdatessa perhettä.

Erja Saari

henkilöstöjohtaja

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi