Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Kokoomuskonkari toivoo pelisilmää lahtelaiseen politiikkaan

Politiikan tekemisessä tarvitaan hyvää pelisilmää – kuten kaikessa toimivassa joukkuelajissa. Satavuotias Lahden kokoomus voisi juuriltaan olla sellainen joukkue, joka pelaa eteenpäin, puolustaa, syöttää ja tekee tulosta. Kärkipelaajilta vain tahtoo välillä pelisilmä umpeutua – kaupungin hallinnossa sen kokee näkyvästikin.

Kaupunginjohtaja sooloili ympäristöpelissä, rakensi ja teki töitä, mutta maali oli väärin tehty. Missä oli kaupunginhallituksen puolustuspeli? Syntyi tarpeeton jatkoaika, jossa sama henkilö valittiin muka demokraattisesti samaan tehtävään.

Politiikan tekeminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja malttia. Rohkeuskin on hyvä piirre, ratkaisuja joutuu puolustamaan ja perustelemaan. Vastuu lienee suurin ominaisuus, jota kaivataan. Ihmetyksellä olen seurannut miten kaupungin ykkösluottamustehtävästä, valtuuston puheenjohtajuudesta luovutaan niin helposti.

Pormestarijärjestelmä tuo Lahden päätöksentekoon taas uusia mahdollisuuksia ja demokraattisia tapoja hoitaa kaupungin asioita. Pormestareillakin pitää olla pelisilmä valppaana, julkisuuden on niin helppo antaa viedä mukanaan.

Kuntavaalit lähestyvät jälleen. Viisikymmentä vuotta kokoomuksessa toimineena annan senioripelaajan vinkin. Ryhdistäydytään ja toimitaan lahtelaisten hyväksi koko kentällä. Rakennetaan Lahtea syöttö kerrallaan ja ennakoiden. Luetaan muiden pelintekijöiden ajatuksia ja hyökätään samaan suuntaan.

Hannu Himanen
opetusneuvos
Lahden kokoomus

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi