Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Rahat loppuvat, kun hyvinvoinnin vaatimukset sälytetään yhteiskunnalle

Esalainen 24.8.2019. ”Yhteiskunnan tehtävänä ei ole elättää meitä, vaan luoda puitteet, joissa voimme ihan itse rakentaa oman elämämme ja mahdollistaa samalla yhteisen hyvän jatkumisen”. Tärkeä ja tarpeellinen muistutus meille jokaiselle itsekkäälle Suomen kansalaiselle, kiitos Matti Eve.

Muistelen tässä taannoin lukeneeni artikkelin, jossa yhdenvertaisuuslakiin vedonnut itsellinen henkilö vaati oikeuden päätöksellä itselleen yhteiskunnan varoin hedelmöityshoitoa lapsen saamiseksi. Itsekkyydellä ei näy olevan todellakaan mitään rajoja.

Toimenpiteestä kieltäytyneille lääkäreille määräsi oikeus tuntuvat sakkorangaistukset. Näin toimii demokraattinen hyvinvointi- ja oikeusvaltio! Jo on aikoihin eletty.

Onko kenenkään mieleen juolahtanut tutkia, mitä yhteiskunnalle maksaa maassamme ympäri vuorokauden päihdyttäviä aineita käyttävien hoivaaminen?

Poliisin ja terveydenhuollon kertaluonteinen ja lyhytkestoinen hoivan muoto työllistää poliisivoimat ja uuvuttaa terveydenhuollon työntekijät. Sama ralli toistuu vuodesta toiseen niin kauan, kun näiden hoivattavien asiakkaiden terveys kestää.

Olisiko kenties järkevämpää suunnitella ja järjestää hyvinvointiyhteiskuntaamme omakustanteista ja pitempiaikaista hoitosuhdetta ”korvamerkityllä” rahalla (viinan ja tupakan myynnistä tulevilla verotulolla) riippuvuuksista aiheuttavista aineista eroon pääsemiseksi.

Lisäisi mielestäni merkittävästi ihmisten ja yhteiskuntamme hyvinvointia.

Median uutisointia seuraavat varmasti tietävät, miten tässä yhteiskunnassamme tulee käymään. Rahat ja yhteinen hyvä loppuvat kerran, kun kansalaisten ja päättäjien jatkuvasti kasvavat ”hyvinvoinnin” vaatimukset sälytetään yhteiskunnan ja veronmaksajien harteille.

Velat on joka tapauksessa kerran maksettava. Ketkä ne maksavat, onkin sitten jo toinen juttu.

Marjatta Kanth-Ruusunen

Marjatta Kanth-Ruusunen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi