Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Valtion velanotto ei kannata!

Etelä-Suomen Sanomissa (26.8.) kyseltiin velanoton lisäämisestä ekonomistien näkemyksiä. Tampereen yliopiston professori Matti Tuomala suositteli velkaa, koska bruttokansantuote (bkt) kasvaa lainakorkoa enemmän. Matala korko johtuu siitä, että halutaan mahdollisimman pienellä riskillä rahat takaisin. Korko ei ole tärkeä, vaan tappion pienuus.

Bruttokansantuote ei ole hyvä vertailukohta, koska se kasvaa turhan tekemisestä ja krääsän kuluttamisesta. Vientimaana meillä on melko korkea bkt, jota kylmyys ja etäisyys vielä lisäävät. Osa viennistä tuottaa jopa

tappiota.

Valtio jakaa miljardeittain ilmaista rahaa, joista suuri osa menee tuottamattomaan kulutukseen, mikä ei paranna työkykyä. Koulutuskaan ei näytä hyvältä, koska peruskoulu kiusaa ja syrjäyttää. Kaikki eivät opi kunnolla lukemaan yhdeksän vuoden aikana ja koulupakkoa aiotaan vielä lisätä! Työvoiman tarve tulisi ottaa huomioon, koska monet ovat koulutettu työttömiksi.

Hallituksen toimintaa ohjaa väärät arvot, koska työntekijöiden veroruuvia kiristetään pakolla ja vapaa-ajan vietosta maksetaan valtion takuulla.

Valtion ei pidä ottaa lisää velkaa, koska rahoista palautuu vain osa takaisin. Jos palautus on 80 prosenttia, se on jo hyvä, mutta lainanoton kannalta valtava tappio.

Pentti Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi