Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Suomi tarvitsee perustuslakituomioistuimen

Oikeusjärjestelmämme on mainettaan huonompi ja liiaksi rikospoliisin armoilla, koska yhä useampi vakava rikosasia jätetään tieten ja tarkoituksella poliisilaitoksilla tutkimatta.

Ne rikosjutut, jotka etenevät tuomioistuinkäsittelyyn kestävät tolkuttoman kauan ja jäävät enemmälti käräjäoikeuden ratkaisujen varaan riippumatta siitä, onko annettu ratkaisu oikea vaiko oikeusmurhan tunnusmerkistön täyttävä väärä tuomio.

Meillä Suomessa lainvoimaisia rikostuomiota on vaikea muuttaa ja joissakin tapauksissa miltei mahdotonta, vaikka olisi kuinka riidaton näyttö perustuslain vastaisesta väärästä tuomiosta.

Korkein oikeuskaan ei käsittele kuin murto-osan sinne tehdyistä valituksista, mutta jos meillä olisi perustuslakituomioistuin, niin tilanne olisi kansalaisten oikeusturvan näkökulmasta toinen.

Esimerkiksi Saksassa jokaisella maan kansalaisella on oikeus hakea muutosta valtiovallan tekemään väärään päätökseen, jos kansalainen kokee valtiovallan loukanneen hänen perusoikeuksiaan. Siksi maamme poliitikkojen ja viranomaisten olisi pikkuhiljaa lopetettava itsepetoksellinen hehkutus oikeusjärjestelmämme erinomaisuudesta.
 

Asko Kervinen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi