Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Lahden Tonttilassa odottaa tekijäänsä pieni korjaustoimi

Ensin on syytä onnitella vihreän kaupungin leiman saavuttanutta yhteisöä, mikä on lahtelaisille merkittävä status. Kirjoittaja kokee, että nyt saavutettu tunnustus edellyttää huolehtimaan kaupungin rakenteista, kuten jalkakäytävien zeeproista, jotka esimerkiksi uudelleen maalattuina paremmin turvaavat lasten alkavaa koulutietä.

Meillä Tonttilan asukkaillakin on esittää kaupungille pieni korjaustoimi: täältä Tonttilasta johtaa romanttinen kujatie Karistoon, jonka varrella vielä kukkivat syysmaitikat, pietaryrtit, käenkaalit, kultapiiskut ynnä muut villikukat.

Tällä niin sanotulla kauppatiellä on ongelmana, että talvikunnossapitäjät ovat auranneet sen ensimmäiseen alikulkuun noin puolen metrin syvyisen montun, ja toisen alikulun komeat kiveykset ovat auratessa peittyneet soralla.

Varsikin rollaattoria työntäville lenkkeilijöille koko monttu on työläs ylittää, eikä se ole pyöräilijöillekään helppoa, koska montun pohjalle on kerääntynyt karkea sepelikerros. Kirjoittajalla ei ole tietoa, onko kyseinen auraus ulkoistettu yksityiselle urakoitsijalle. Jos niin on, jälkien paikkaus oletettavasti kuuluu sille.

Tulkoon tässä myös todetuksi, ettei kyseinen monttu vaadi osakseen yhtään lisää soraa.

Tulkoon tässä myös todetuksi, ettei kyseinen monttu vaadi osakseen yhtään lisää soraa. Riittää, kun aurauksella aikaansaadut penkat vain palautetaan montun täytteeksi. Silloin kaatumisen vaara on eliminoitu.

Tietenkin me tien kymmenet käyttäjät kiitämme jo edeltäkäsin, jos toimeen tartutaan ja tahattomasti aikaansaadut tien esteet korjataan. Mikäli aktiviteettia löytyy, meidän lenkkeilijöiden tulevaisuus ei näytä kovin huonolta, paisi tuon mainitun montun menneisyys.
 

Martti Hannuksela
Tonttila

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi