Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Tekikö keskusta "siniset"?

Maamme puoluekartalla keskusta oli joku vuosi sitten vielä suurien puolueiden joukossa. Sitten tuli pääministeri, joka lupasi, että tulos tai ulos. No tulos on nyt, että puolue on minipuolueiden joukossa.

Julkisuudessa keskustassa etsitään syytä romahdukseen, mutta sisäinen hyvä veli -verkosto estää sanomasta todellista syytä. Sehän on äänestäjien pettäminen. Nyt puolue on hallituksessa mukana, vaikka "tulos tai ulos"-mies lupasi toista.

Tulee vääjäämättä mieleen sama tilanne kuin muutama vuosi sitten sinisten kohdalla, unohdetaan äänestäjille annetut lupaukset ja hypätään ministerimersun takapenkille. Ja nykyinen valtiovarainministeri jatkaa linjaa joka karkottaa lisää äänestäjiä.

Olen ihmetellyt, miksi keskustassa ei myönnetä todellista syytä puolueen tilaan ja laiteta "tulos tai ulos"-porukkaa vastuuseen aikaansaannoksestaan.

Nykyiset puoluejohtajuutta tavoittelevat Antti Kaikkonen ja Katri Kulmunikaan eivät sanallakaan vihjaa tarpeesta selvitellä asiaa. Onko vaikenemisen kulttuuri puolueen sisällä liian määräävä niin, että äänestäjien etu jää toiseksi?

Ari Hyvönen
Kausala

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi