Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta koirahyökkäyksistä: Älkää piiloutuko pykälien ja rahapulan taakse

Tätä kirjoitusta aloittaessani koiramme on eläinlääkärissä nukutettuna ja paikattavana. Olin maanantaina (19.8.) kello 18.30 aikoihin lenkillä Ricon kanssa.

Aleksilla Trion edessä meitä kohti juoksi vapaana oleva panssarivaunun oloinen noin 20-kiloinen koira. Se kävi suoraa päätä koirani kurkkuun ja alkoi retuuttaa puolta pienempää osapuolta sinne ja tänne.

Yritin huutamalla ja jalasta ja niskasta repimällä irrottaa koiraa, mutta ote ei vain irronnut. Vähän ajan päästä saapui hoiperrellen naispuolinen koiran omistaja, joka kyllä yritti auttaa ja avata petonsa leukoja, mutta yritykseksi se jäi.

Vasta toisen hyökkäyksen jälkeen vahvasti päihtynyt nainen vietiin säilöön ja koira eläinhoitolaan.

Suureksi onneksi Trion sisältä juoksi kolme vartiomiestä, jotka painoivat koiraa maata vasten, näin estäen suuremmat vammat. Iso kiitos heille. Noin parin minuutin painin jälkeen hyökkääjä veti henkeä ja sain Ricon turvaan.

Poliisit saapuivat paikalle reilussa kymmenessä minuutissa ja ilmoittivat, että tekevät rikosilmoituksen puolestani. Nainen tietysti pääsi koirineen jatkamaan matkaansa, ja jo tunnin kuluttua sama panssarivaunu hyökkäsi paljon isomman koiran kimppuun, joka myös tarvitsi tikkejä ja eläinlääkärin hoitoa.

Vasta toisen hyökkäyksen jälkeen vahvasti päihtynyt nainen vietiin säilöön ja koira eläinhoitolaan.

Tämän tyyppisten koirien omistajat voivat olla todella ylpeitä itsestään, sillä heillä on hallussaan taistelija, joka ei anna toiselle osapuolelle minkäänlaista selviämisen mahdollisuutta ilman ihmisen apua, jos sekään auttaa. En varmasti ole ainoa, joka ihmettelee, mikä tarve on ottaa eläin, jota ei hallitse ja josta on oikeasti suurta vaaraa ulkopuolisille.

Lehdestä olemme saaneet lukea, kuinka Lahti komeilee suurten kaupunkien kärkipäässä viemärivesien huumausainepitoisuuksien määrässä. Tämän voi jokainen todeta kaupungin puistoissa, Aleksilla ja ennen kaikkea kauppakeskus Trion läheisyydessä.

Puolitiedottomassa kunnossa norkoilevat huumeiden ja alkoholin käyttäjät ostavat ja nauttivat huumeita ja alkoholia täysin avoimesti. Kyllästymiseen asti saamme lukea koirankakoista, mutta yllättävän vähän on keskustelua ihmisten virtsasta ja ulosteista, joista saamme nauttia niin puistoissa, kuin rappukäytävienkin edustoilla.

Tämä näyttää siltä, että kansalaisten turvallisuus ja kaupungin siisteys on jätetty tietoisesti taka-alalle.

Suurimmat ongelmat ovat kuitenkin ihmisten tuntema turvattomuus, häiriökäyttäytyminen ja varkaudet, joihin kauppiaat ja keskustassa asuvat ovat lopen kyllästyneitä.

Ongelmia hyssytellään ja pallotellaan viranomaisilta toisille, mutta lieveilmiöt vain paisuvat paisumistaan. Syytkin moiseen menoon ovat selvillä. Muun muassa kotioloista, koulusta, syrjäytymisestä ynnä muusta puhutaan jatkuvasti erinäisissä foorumeissa, mutta näkyvät teot näiden korjaamiseksi jäävät hämärän peittoon.

Ymmärrän ja kannatan ennaltaehkäisyä, josta viranomaiset alinomaa viestivät, mutta se ei näytä poistavan näitä ongelmia kaduilta. Poliisilla ei ole voimavaroja, tuomiot ja korvaukset ovat mitä ovat, sosiaalipuolen edustajat yrittävät varmasti parhaansa, mutta näyttää siltä, ettei oikeita keinoja löydetä asioiden kuntoon saattamiseksi.

Kenenkään ei pitäisi pelätä omasta tai toisen turvallisuuden puolesta kulkiessaan kaupungilla mihin kellon aikaan hyvänsä. Resurssipula vaivaa poliisia, mutta olen täysin varma, että poliisin aktiivinen jalka- tai fillaripartiointi yötä päivää on ainoa keino saada asioihin tolkkua.

Nyt ehdotankin, että poliisi ja kunnan isät löisivät viisaat päät yhteen ja miettisivät miten saada kadulle lisää voimavaroja. Älkää menkö selitellen pykälien, virkamiesten ja rahapulan taakse, vaan ratkaiskaa ongelma.

Rahaa olette kyllä löytäneet älypyörätiehen, järjettömiin mukulakivijalkakäytäviin, lukuisiin ajoratamuutoksiin. Tämä näyttää siltä, että kansalaisten turvallisuus ja kaupungin siisteys on jätetty täysin tietoisesti taka-alalle.

Toivon hartaasti, että kaupunginjohtaja arvovallallaan siirtää tulevasta budjetista (positio: turhat liikennejärjestelyt) varoja turvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Tätä en uskoakseni kirjoita vain omasta puolestani, vaan lähes kaikki keskustassa asuvat ja asioivat ovat samaa mieltä kanssani.

Turvallisuus on oikeus ei etu!

Pekka Jaakkola
Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi