Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Yhtymän säästöt ennemmin lomautusten kautta

Huolestuneena olen seurannut Päijät-Hämeen keskussairaalan yt-prosessia, jossa säästöjä yritetään kursia kasaan 15 miljoonan euron verran. Kun kunnat eivät selviä maksuvelvoitteestaan yhtymän osalta, tulos voi olla sellainen, että yt-menettelyyn mennään.

Kun edellinen Sipilän hallitus on leikannut kuntien valtionosuuksia ja yhtymä on yrittänyt päästä irti turhista omistuksistaan, ei ole ihme, että tällaiseen tilanteeseen on jouduttu.

Jos tarkastellaan edellisen hallituksen luomaa päivystysvelvoitetta, niin Päijät-Hämeen keskussairaala on lain mukaan tarkoitettu laajan päivystyksen sairaalaksi, jonka on tuotettava päivystysasetuksen määritellyt laajat sekä vaativat palvelut maakunnan asukkaille, ja tämä tarkoittaa sitä, että työvoimaa on oltava laajalti tätä vaatimusta toteuttamaan.

Jos yt-menettelyssä päädytään säästöihin, mennään lomautusten kautta. Ei auta, että vain yhdeltä ammattialalta potkitaan mittavasti ihmisiä ulos. Esimerkiksi tukipalveluissa on koko ajan ollut vajaus ja tulee jatkossakin olemaan.

Jos tulee huonoja ratkaisuja eli irtisanomisiin mennään, on reilua, että kaikki ammattialat ottavat samalla lailla tasaisesti iskuja vastaan. Se on oikeus ja kohtuus kaikkia kohtaan.

Sami Korkiakoski

Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi