Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Tarjantien remontti käännyttää luvattomat läpikulkijat Lahdessa

Ihanaa hiljaisuutta sairaala- ja palvelukotiasukkaille Tarjantiellä Lahden Jalkarannassa. Iäkkäät ihmiset pääsevät turvallisemmin rollailemaan ja ulkoilemaankin niin, että moottorien hurinan sijasta kuullaan linnunlaulua.

Myös kerrostaloasujille on mukavaa istahtaa parvekkeilleen kahvi- tai teekupposta nauttimaan, kun kaikki turhanpäiväinen mölinä on siellä, missä sen kuuluu olla, yleisellä tiellä. Todellakin, näin hiljaista tällä pätkällä täytyisi olla, mutta ei ole.

Arkea seuranneena esimerkiksi eri kuljetuksiin liittyvät paketti- ja kuorma-autot ajavat päivittäin monta kertaa Metsärinteenkadulta Tarjantielle läpi Sammalsuonkadulle. Sekä päinvastoin.

Ajo on niin kiireistä, että tavarat sinkoilevat konteissaan, siltä ainakin kuulostaa, kirjoittaa läheltä seuraaja, etenkin suojatietöyssyistä mentäessä. Taitanee mittari näyttää ylinopeuttakin. Samoin henkilöautot tulevat Jalkarannantieltä Metsärinteenkadulle ja Tarjantien läpi Sammalsuonkadulle ja päinvastoin.

Läpikulkuliikenne on moottorikäyttöisiltä ajoneuvoilta Tarjantien tuolla osuudella kielletty muilta paitsi takseilta ja linja-autoilta. Eikö mistään kielloista välitetä? Sieltä missä aita on matalin, mennään. Kuinka moni auto on kääntynyt takaisin nyt, kun tien pätkä puomein on suljettu. Se on se määrä, joka ajaa vastoin tienlainsäädäntöä. Laki on laki ajoteilläkin. Noudattakaa sitä autojen kuljettajat.

Sirpa Maarit Purmonen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi