Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Maauimalasta ei oteta kaikkea irti - missä ovat ideat, missä on mielikuvitus?

Lahden kaupungin liikuntatoimi oli päättänyt toistamiseen toteuttaa erinomaisen idean, pitää maauimala avoinna viime perjantaina 9.8. aina kello 22.30:een saakka. Käsi pystyyn, kuinka moni lahtelainen tiesi tästä?

Meillä on mahtavat, kunnossapidetyt fasiliteetit urheilukeskuksessa, jonne on aikoinaan rakennettu uniikki maauimala, jota lähes päivittäin käyttäjien lisäksi tulevat myös turistit linjavaunuineen niin kotimaasta kuin ulkomailta katsomaan ja ihmettelemään.

Peseytymis- ja saunatilat uudistettiin hiljakkoin, myös kulkuväylä altaalle. Parkkipaikka löytyy, on otettu huomioon sekä pyöräilijät että kahvittelijat. Kompakti toimiva, siisti ja helppokulkuinen, pois lukien liikuntarajoitteiset, joiden kulku altaalle on ollut lämmin peruna toistamiseen ja johon on haettu ratkaisuja milloin hisseistä milloin mistäkin. Halvin, helpoin ja yksinkertaisin ehdotettu ratkaisu tähänkin tapettiin kertaheitolla.
 

Kaikessa viisaudessa virkamiesmäisesti oli päätetty uusia mahdollisuus iltauintiin perjantaina. Loppuiko virka-aika toimistossa, vai oliko kiire rientää Rammstein konserttiin, kun ajatus ja toteutus jäivät tälle tasolle? Missään yrityksessä ei katsottaisi tällaista johtoajatusta ja sen toteuttamista näin leväperäisesti. Minne ja miksi tiedottaminen jäi?

Onko parempi, että lahtelaiset piikittelevät ja vetävät nenään viivaa keskustassa kuin viettävät laatuaikaa maauimalassa?

Älkäämme unohtako tapausta, josta ei siitäkään opittu mitään, kun niin sanotun ammattikoulun uimahalli oli remontissa ja pyydettiin maauimalan saunat auki remontin ajaksi. Kiitos tästä, ovet olivat auki ja saunat kuumana, mutta senkin tiedottaminen?

Maauimalaan järjestetään ainutlaatuinen tilaisuus viettää lämmintä perjantai-iltaa altaalla saunoen, unohtamatta yleisten saunojen sosiaalisuutta, myös sangen tärkeä osa saunakulttuurissamme.

Empiirisen tutkimuksen mukaan kukaan perjantaina saunomassa olleista asiakkaista ei tiennyt jatketusta iltauinnista. Miksi tästä ei uutisoitu, esimerkiksi keskiviikon Uusi Lahti -lehti, radiokanavat, Lahden kaupungin nettisivujen ”ajankohtaista”, Lahti-ryhmän naamakirjassa, tosin rajoitetun jäsenistöin.

Samaan aikaan ollaan surutta levittämässä verovaroja kalliisiin hankkeisiin; miljoonahanke stadionin pengerryksen kohentamiseen, ratakisoihin naapurikuntiin, imagoa kohottamaan viherpiipitykseen, mutta ei ole varaa esimerkiksi lehden edulliseen ilmoitukseen perjantain iltauinnista.

Mitkä olivatkaan kaupungin arvot, ja ketkä olivat prioriteettina Lahdessa, päättäjät, viranhaltijat itse vai me veronmaksajat? Onko parempi, että lahtelaiset piikittelevät ja vetävät nenään viivaa keskustassa kuin viettävät laatuaikaa maauimalassa?
 

Hanketta olisi voinut laajentaa: esimerkiksi lahtelaisille aloitteleville bändeille ja artisteille mahdollisuus esiintyä uimavalvojien rakennuksen katolla. Missä ovat ideat, missä on mielikuvitus, miksi kaikki sössitään Lahdessa aina?

Illan mittaan olisi voinut myydä edullisesti grillikärryllä makkaroita, virvokkeita uimareille ja saunojille. Saunaväki tykkää istua vilvoittelemassa ulkona löylyjen jälkeen, makkara maistunut siinä sivussa.

Mutta ei. Vain kyltti kassalla kertoi altaan olevan auki puoli yhteentoista. Tämäkö on sitä Lahden markkinointia, kaupungin rahvaalle tarkoitettuja palveluja heitettynä kuin sioille perunoita?

Samaan aikaan ollaan leikkimässä Viherkaupungin tittelin kanssa syöksemällä sinne tänne miljoonia euroja, josta hyötyy pieni piiri kehuskellen ja olalle taputellen toinen toisiaan.

Ehdotan, ensi kerralla istutaan asia loppuun asti. Jos omat rahkeet eivät riitä, olisiko mahdollisuus laskeutua norsuportaasta kansan pariin ja tiedustella, mitä me haluaisimme ja miten toteuttaa? Idea loistava, toteutus surkuteltavan hupaisa!

Petri Alastalo

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi