Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Harhaanjohtavaa tarinaa ilmastopaniikista jatketaan –  samalla ilmastoraportti kertoo toimien riittämättömyydestä

Eduskuntavaalien alla perussuomalaisten tarina ilmastopaniikkia lietsovista eliittipuolueista nieltiin niin mediassa kuin äänestäjien keskuudessa. Samantyyppinen vastakkainasettelu “järkevän politiikan” ja “kiihkoilun” välillä on ollut esillä ympäristövaliokunnan tuoreen keskustalaisen puheenjohtajan Hannu Hoskosen ulostuloissa, jossa tämä leimaa tiedeyhteisön suositteleman ilmastopolitiikan “ilmastovouhotukseksi”.

Samalla viikolla Hoskosen ulostulojen kanssa maailman hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC julkaisi uusimman raporttinsa, jonka mukaan hiilinielut on turvattava kestävällä maankäytöllä, sillä pelkästään fossiilisten polttoaineiden alasajo ei enää riitä torjumaan ilmastonmuutosta.

Tämä tarkoittaa muun muassa metsien hiilinielun kasvattamista, metsäkadon pysäyttämistä, soiden suojelua ja bioenergian käytön rajoittamista.

Keskusta pelkää menettävänsä äänestäjiä, jos lähtee liian hanakasti ajamaan kestävää ilmastopolitiikkaa ja tutkijoiden vaatimaa metsäpolitiikkaa. Samalla puolue kuitenkin kaivaa kuoppaa itselleen, sillä maaseudun elinkeinot ovat jo nyt vaarantumassa ilmastonmuutoksen aiheuttamien pitkien kuivuuskausien lisääntyessä.

Keskustelu, jossa tutkijoiden kuunteleminen leimataan vouhotukseksi, on vaarallista planeetan tulevaisuuden kannalta.

Julkinen keskustelu, jossa tieteeseen pohjautuvat ratkaisut ja tutkijoiden kuunteleminen ilmastonmuutoksen torjunnassa leimataan järjettömäksi vouhotukseksi, on paitsi suomalaisten harhaanjohtamista, myös vaarallista tämän planeetan ja nuorten tulevaisuuden kannalta.

Amanda Pasanen
Vihreiden nuorten puheenjohtaja

Sameli Sivonen
Vihreiden nuorten puheenjohtaja

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi