Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Miten päästä junalaiturilta rautatieasemalle Lahdessa?

Lahden rautatieasema ei ole ulkopaikkakuntalaiselle helppo. Etenkin reitti asemalaiturilta asemarakennukseen vie usein väärälle puolelle Vesijärvenkatua. Kuva: ESS-arkisto / Mirja Hussain

Lahdessa on monia mielenkiintoisia, elämyksellisiä ja muistiin jääviä kohteita. Suuren seikkailun junalla Lahteen saapuvalle vieraspaikkakuntalaiselle tarjoaa jo rautatieaseman etsiminen.

Saapuvaa kyllä varmaan yritetään opastaa erilaisin viitoin asemalle, hissiä käyttäen, jos olen oikein ymmärtänyt. Hissin napinpainotaulussa on kuitenkin niin outoja merkkejä, ettei niistä ota selvää egyptologikaan, saati savolainen, ja kun hissi ei lähde liikkeelle tavallista numeroa painamalla, niin siinä sitten on seisottava äimän käkenä matkalaukkuja vartioiden.

Jos pyöreän tunnin sokkeloisessa portaita ja tunneleita käsittävässä kompleksissa hikisenä pyörittyään onnistuu ihmeen kaupalla pääsemään jonkin kadun nurkkaan ja kysyy paikalliseksi tunnustautuvalta ihmiseltä rautatieasemaa, paikallinen on täysin tietämätön.

Ei tiedä Rautatienkatuakaan, joka varmaan johdattaisi rautatieasemallekin. Kun toiselta peruslahtelaiselta yrittää kysyä tietä lähistöllä olevaan tunnettuun hotelliin, neuvotaan sellaiselle reitille, johon hupenee lähestulkoon toinen tunti.

Hissin napinpainotaulussa on kuitenkin niin outoja merkkejä, ettei niistä ota selvää egyptologikaan, saati savolainen.

Seuraavana päivänä yön yli nukuttuaan matkalaisen on hyvä ottaa selvää rautatieaseman sijainnista ja junaan pääsystä paluumatkaa varten ja kas kummaa: Rautatienkadulle ja rautatieasemalle on hotellilta lyhyt ja selvä reitti, ja asemarakennuksestakin pääsee oikealle raiteelle pienellä etsimisellä.

Rautatieaseman edustalla on lisäksi kiitettävän selvä lähikatujen kartta. Lahdesta löytyy monta mukavaa ja kaunista paikkaa.

On lohdullista tietää, että en ole suinkaan ainoa, joka on joutunut tuntitolkulla hortoilemaan junasta päästyään etsien varsinaista Lahden rautatieasemaa. Siitä tuli matkan aikaan keskusteltua.

Olisikohan mitenkään mahdollista selkiinnyttää junalaitureilta asemarakennukseen pääsy? Kaikki junalla matkustajat eivät kulje vain Lahden ja Helsingin väliä, vaan matkustajia saattaa tulla jopa Savosta asti, vaikka saa varautuakin junan myöhästymiseen parilla tunnilla. Mutta se ei ole lahtelaisten syy.

Reino Eriksson
Iisalmi

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi