Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Seinällä oli maljakoita - ympäristöpääkaupungin viesti menee ohi Lahden osastolla asuntomessuilla

Kirjoittaja on pettynyt siihen, miten huonosti Euroopan ympäristökaupunki -titteli näkyy Lahden messuosastolla Kouvolan asuntomessuilla. Kuva: Taina Kivijärvi

Lahden suunnasta opastus Kouvolan asuntomessuille oli vaatimatonta. Raviradan pysäköintialue ja sieltä kuljetukset messualueelle ja takaisin toimivat hyvin. Mieltä lämmitti kaupungin keskustan palveluiden huomioiminen pysähdyspaikkana ja auton kuulutuksissa.

Olin pioneerina Korialla 1965 ja etsin vanhaa varuskunnan sairaalaa, koska olin siellä lääkintäaliupseerina. Sairaalaa ei löytynyt. Ilmeisesti se on purettu ja tilalle on rakennettu kerrostalo. Osa varuskunnan tiilirakennuksista oli uusiokäytössä.

Messualueen rakentaminen oli toteutettu väljästi, vanhaa ja luontoa kunnioittaen.

Kysyin ennen messuja Lahden viranhaltijoilta, että näkyyhän siellä Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 Lahden messuosastolla. Vastattiin, että kyllä varmasti näkyy. Nyt voin todeta, että ei näkynyt.

Opas kertoi, että osaston yhdellä seinällä olevat maljakot, joissa oli viherkasveja, kertovat ympäristöpääkaupungista. En ymmärtänyt ja uskon, että tavallinen messukävijäkään ei ymmärtänyt eli ei tiedostanut, että Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021.

Olin pettynyt kaupungin toimiin. Juhlapuheissa hehkutetaan, mutta käytännön toteutukset puhuvat toista. Miksi tämäkin mahdollisuus jätettiin hyödyntämättä?

Juhlapuheissa hehkutetaan, mutta käytännön toteutukset puhuvat toista.

Heinolan messuosasto oli toteutettu yhdessä Asikkalan ja Hollolan kanssa. Hyvä.

Valitettavasti Heinolan osalta toteutus oli vaatimattomampi. Ei ollut esitteitä uusista asuinalueista eli niistä, joihin haluttaisiin uusia asukkaita. Olisi voinut olla hintavertailu kolmiosta pääkaupunkiseudulta ja Heinolasta virran rannalta. Olisi voinut olla video Heinolan vahvuuksista.

Viranhaltijat eivät olleet vaivautuneet messuosastolle esittelemään. Kiinteistövälittäjätkin olisivat voineet olla vuoron perään esittelemässä Heinolan edullista ja monipuolista asuntotarjontaa.

Asunnonvaihtoa suunnitteleville olisi pitänyt olla joku kilpailu, jotta olisi saatu yhteystiedot talteen myöhempää hyödyntämistä varten. Nyt ei mahdollisuuksia osattu hyödyntää.

Paras panostus oli Asikkalalla. Paikalla oli asiantuntijoita ja riittävästi monipuolisia esitteitä kunnan tarjonnasta ja mahdollisuuksista. Osa esitteistä oli toteutettu talkoovoimin. Hyvää yhteistyötä kotikunnan hyväksi.

Pekka Rusila

Luomupekka

Lue myös: Muistatko vielä asuntomessuja vuosien varrelta? Lahden Riihelässä jonotettiin messualueelle vuonna 1978
8
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi