Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Nykyisen vasemmiston politiikka ihmetyttää

Demarit ja vasemmistoliitto ovat samaistuneet porvaripuolueisiin.

Nykyisen vasemmiston käytännön politiikka herättää ihmetystä.

Itse olen lähtökohtaisesti koko ikäni ollut vasemmistolainen. Olen aina äänestänyt jotakin vasemmalle lukeutuvaa puoluetta, lähinnä demareita tai nykyistä vasemmistoliittoa, entistä SKDL:ää. Nyt on etsittävä vaihtoehto tai lakattava äänestämästä.
 

Vasemmiston suhtautuminen globalisaatioon on muuttanut vasemmistoa eri maissa ympäri maailman. Niin myös meillä. Tämä jakaa meitä suomalaisiakin muutoinkin kuin puoluepoliittisesti.

Maailmankuva muuttui. Muun muassa jenkeissä suhtautuminen Trumpiin jakaa sukulaisia, perheitä, omaisia ja muita läheisiä. Samoin täällä Suomessa.
 

Suomessa on aina oltu vieraanvaraisia. Kylään tullut on toivotettu tervetulleeksi. Kylään on voitu mennä kutsumattakin, mutta on myös älytty lähteä käskemättä. Vanha sanonta ”Kolmen päivän päästä vieras alkaa haisemaan” oli kaikkien tiedossa ja sitä noudatettiin.

Tilanne muuttui radikaalisesti vuonna 2015. Silloin meille tuli noin 35 000 ihmistä – pääsääntöisesti nuoria miehiä – sekä eteläisestä Euroopasta että arabitaustaisista maista. Pyytämättä tulivat, eivätkä lähde käskemälläkään.

Tämä tilanne vauhditti jo pitkään kytenyttä muutosta meidän vasemmistossa. Tämä koko maailmasta vastuun ottaminen ja samalla omien huollettavien unohtaminen jakoi meitä.

Tämä koko maailmasta vastuun ottaminen ja samalla omien huollettavien unohtaminen jakoi meitä.

Muutoksen maksajiksi valikoitui meillä se ihmisryhmä, joiden hyvinvoinnin valvomisesta ei juurikaan kukaan huolehtinut. Noudatettiin vain vastuun kantamisen sitä osaa, että vieraat ensin. Tässä tilanteessa perustellusti koko ikänsä vasemmistoa äänestäneet ihmiset odottivat demareilta ja vasemmistoliitolta aivan toisen laista käytännön toimintaa.

Meiltä leikattiin etuja, käytännössä terveys- ja sosiaalipuolen toimintoja ja niin edelleen. Käytännöllisesti katsoen meidät hylättiin.
 

Demarit ja vasemmistoliitto ovat samaistuneet näihin porvaripuolueisiin. Puolueet ovat keskiluokkaistuneet ajatuksissaan toimissaan ja omineet porvareiden ideologisia piirteitä.

Tässä on vain osa syistä, miksi vasemmistolla ei ole kansalaisten mielestä vetovoimaa.

Veikko Nurminen

Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi