Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Tunteet ja halut eivät kerro oikeaa ja väärää!

Tämä aika tuntuu korostavan sitä, että tunteet ja mieliteot ovat asioita, jotka ohjaavat ihmisten toimintaa. Huudetaan kovaan ääneen, että eihän rakkaus voi olla väärin. Kyllä voi, ja on monesti väärin. Lihallinen rakkaus ei kerro oikeasta ja väärästä, vaan se voi johtaa ihmisen todella vääriin tekoihin; aviorikoksiin, lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja muihin tuhoisiin asioihin.

Tunteet ja mieliteot ja halut eivät siis kelpaa kertomaan oikeaa ja väärää – ne eivät erota hyvää ja pahaa.

Myös tämän ajan ihmisen omatunto on särkynyt ja sekoittunut tuhansista erilaisista viesteistä. Valhetta ja totuutta on vaikea erottaa.
 

Tämän ajan käsityksiin perustautuva ihminen, joka on hylännyt Jumalan ja jolle Jeesus on vain kirjojen taruolento, on nostanut ihmisen keskiöön. Ihmisestä itsestään on tullut oma jumalansa, joka itse voi päättää, mikä on oikein ja mikä väärin.

Tämän ajan maailman valtaisa tiedotustulva korostaa, että sinä saat etsiä nautintoja mahdollisimman paljon, sinä saat haluta kaikkea mahdollista ja hankkia niitä asioita, miten parhaaksi näet ja miten sen helpoimmin saat: Sinä olet sen arvoinen, toteuta mielitekojasi, halujasi ja himojasi parhaasi mukaan, se on todellista vapautta.

Tällaisessa maailmassa myös lait säädetään sen mukaan, kuka tai mikä ryhmä kulloinkin pääsee tai saa vallan toteuttaa lainsäädäntöä. Oikea ja väärä, hyvä ja paha määrittyvät nyt tuon vallanpitäjän tahdon mukaan. Niinpä saa tappaa syntymättömän tai kohta eutanasiasta tulee laki.
 

Samaan aikaan julistetaan ihmisarvoa ja tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta suureen ääneen. Siinä maailmassa saa vapaasti nauttia seksuaalisuudestaan mielin määrin, vastuuta ei tarvitse ottaa, eikä seurauksista välittää.

Siinä maailmassa saa kerätä suuria voittoja kaupankäynnissä; saa myös houkutella ihmisiä tekemään sijoituksia, joissa voi menettää kaikki rahansa. Saa ottaa niin suurta vuokraa, ettei monella ole varaa sitä maksaa ja valtion onkin tultava miljardipanoksilla apuun.

Siinä maailmassa huudetaan, että yrittäjän pitäisi saada päättää, mitä työntekijöille maksetaan – olemmehan globaalimaailman kilpailussa mukana.
 

Ihminen ei itse pysty määrittämään sitä, mikä on oikeaa ja mikä väärää; sen on tultava ihmisen ulkopuolelta. On jostain löydettävä varma tieto siitä, mikä on hyvää ja mikä on pahaa.

Ihmisen omat määrittelyt johtavat pahuuden mittaamattomaan valloilleen pääsyyn. Itsekkäät halut ja himot ohjaavat ihmisen toimintaa ja elämää. Tunteiden, mielitekojen ja halujen toteuttamisen polun varrelle jää paljon särkyneitä, haavoitettuja, petettyjä, hylättyjä, hyväksikäytettyjä, ryöstettyjä ja katkeroituneita ihmisiä, joiden sisin huutaa kostoa!
 

On vain kaksi tietä. Toinen on edellä kuvattu itsekkään ja omia mielitekoja toteuttavan ihmisen tie ja toinen on se tie, jota Jeesus viitoittaa Raamatussa.

Jeesus kääntää asiat aivan toisin: Luovu omista pyyteistäsi ja haluistasi ja keskity auttamaan ja palvelemaan muita ihmisiä. Ota täysi vastuu elämästäsi ja valinnoistasi, ajatuksistasi, sanoistasi ja teoistasi, ole rehellinen, ahkera. Pidä se, minkä lupaat, älä kisko suuria voittoja, älä siis ole ahne, tyydy vaatimattomaan elämään, anna pois ylimääräinen, sillä tarvitsevia ja puutteessa olevia on yllin kyllin ympärilläsi. Pane lähimmäisesi tarpeet etusijalle.

Ota Jeesuksen elämän ohjeet todelliseksi tavoitteeksi omassa elämässäsi, ole uskollinen, ole ystävällinen, kunnioita toisia, he ovat yhtä arvokkaita, kuin sinäkin. Valitse siis oikea tie ja hylkää väärä!

Pekka Lehtinen

Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi