Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Varusnaisilla ei juurikaan ole oikeaa käyttöä armeijassa, ainakaan taistelujoukoissa

Olenko ainoa, jolle naisurheilun ja naisvarusmiespalveluksen hehkuttamisesta tulee mieleen satu keisarin uusista vaatteista? Asia, jonka naurettavuuden kaikki näkevät, mutta kukaan ei kehtaa ääneen sanoa? Naiset pelaavat jalkapalloa, jääkiekkoa ja sählyä vain hiukan huonommin kuin vastaavalla tasolla olevat 15-vuotiaat pojat. Hyvä niin, mutta ei sitä huippu-urheiluksi mielestäni voi sanoa. Naisurheilu muistuttaa lähinnä rumien ihmisten kauneuskilpailua, eli sellaista kisaa, josta kaikki hyvät on jo etukäteen karsittu pois. Nyt en kuitenkaan tarkoita naisurheilijoiden ulkonäköä, päinvastoin.

Vaikka naisista vain harvat suorittavat vapaaehtoisen varusmiespalveluksen, keskeyttämisprosentti on kuitenkin noin 20. Mediaa seuraamalla saa kuitenkin sen kuvan, että vähintään joka toinen varusmies on nainen. Fakta lienee myös se, että varusnaisilla ei juurikaan ole oikeaa käyttöä, ainakaan taistelujoukoissa. Kaikki sotaakäyvät maat ovat todenneet, että nainen taistelujoukoissa heikentää joukon suorituskykyä merkittävästi.

Ymmärrän toki, että syvän rauhanajan armeijassa tällä ei ole merkitystä, mutta joku päivä myös Puolustusvoimien ydinosaamista voidaan vielä tarvita ja silloin ei vastassa ole toimija, joka huomioi sukupuolikiintiöt vihollisen edetessä kohti isänmaan pehmeää selustaa.

Yllä sanotusta huolimatta, en tahdo pilata kenenkään liikunnan iloa ja/tai isänmaallisuutta.

Kim Lindblom

Helsinki

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi