Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Koko kansa yritetään väkisin kouluttaa päteväksi myymään nakkeja ruotsiksi Porvoossa

Sadattuhannet Suomen lapset ja nuoret pakkoruotsitetaan vuosittain täysin turhaan. Kustannukset, samoin kuin täysin turhan pakollisen virkamiesruotsin kustannukset, ovat hirveät ja tulos ei ole lähellekään sama kuin panos, kuten hyvin tiedämme.

Koko kansa yritetään väkisin kouluttaa päteväksi myymään nakkeja ruotsiksi Porvoon nakkikioskin grillillä. Tätä yritetään ylhäältäpäin painostaen, mutta Suomen kansa pysyy sitkeästi aina vaan ”leikkikaksikielisenä”. Miksei satsata vapaaseen kielivalintaan ja isoihin hyötykieliin?

Pääministeri Perssonilta kysyttiin, olisiko Ruotsissa mahdollista opettaa suomea samaan tyyliin kuin Suomessa ruotsia, kun Ruotsissa suomalaisiakin on varsin paljon. Persson vastasi, ettei Ruotsilla ole siihen varaa . Ei ole varaa, mutta Suomella on varaa mihin vaan. On jopa varaa kouluttaa työntekijät Ruotsillekin.

En ole koskaan nähnyt puoluepoliittisen oppiaineen, pakkoruotsin, euromääräisiä kustannuksia julkisina missään. Ne pimitetään viranomaistenkin taholta Suomen kansalta.

Muuan kansalaisen tiedusteli opetushallitukselta pakkoruotsin kustannuksia. Ja mitäpä opetushallitus Suomen kansalaiselle vastasikaan: ”Kustannuksia ei ole ollut tapana laskea kielittäin.”

Niinpä niin. Näin ylimielisesti liian uteliaille Suomen kansalaisille vastataan: näin on sovittu, ei ole ollut tapana laskea, asia ei kuulu teille. Huh huh. Tarttisko tehdä jotain?

Olavi Salokangas
Hämeenlinna
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi