Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Seuraajat ovat voittajia ja halveksijat häviäjiä

Kirkkoon kuulumaton toimittaja Erno Laisi teki todellisen pohjanoteerauksen kolumnissaan (ESS 9.7.) ottaessaan epäasiallisella tavalla kantaa Pride-tapahtuman ympärillä vellovaan keskusteluun. Kuvaako kolumni yleisemminkin lehden linjaa ajankohtaisessa kirkkokeskustelussa?

Näkemyksistä voidaan käyttää monenlaisia nimiä. Laisi puhuu äärikonservatiiveista tarkoittaessaan henkilöitä, joille Raamatun sana on todellinen tie pelastukseen Jeesuksen sovitustyön tähden. Yhtä oikeutetusti voitaisiin puhua aikamme ernolaiseista raamatullisen kristillisyyden äärivastustajina. Onhan Raamattu myös kirkkomme ylin auktoriteetti, jota se on luvannut tunnustaa.

On ikävä todeta, ettei monellakaan nykyajan toimittajalla ole käsitystä siitä, miksi kirkko on olemassa. Se ei todellakaan ole kaikkea hyväksyvä laitos, vaikka onkin kaikille avoin ja sen yhteydessä julistettava pelastuksen sana on tarjolla kaikille ihmisille.

Ilman julistusta synnistä ja armosta ei kristillistä kirkkoa ole olemassakaan. On vain yhteisö, jonka jäsenet kokoontuvat viettämään tiloihinsa aikaansa kuten missä maallisessa tilaisuudessa tahansa. Todellinen Kristuksen kirkko on paljon enemmän.

Laisi päätti kolumninsa sanoihin: ”Suomen laki on herran sanan kirjaimellisen tulkinnan yläpuolella. Luojan kiitos!” Niin tuleekin olla.

Ihmisten säätämiä lakeja meidän kaikkien on syytä noudattaa maassamme aina, jos ne eivät ole ristiriidassa Herran ikuisen Sanan kanssa. Sitä ei muuteta ihmisten mielipitein, vaikka sen tunnustajat haluttaisiin vaientaa ja tehdä toisen luokan kansalaisiksi. Jumalan kiitos, Suomen laki antaa meille kristityille vielä oikeuden ilmaista mielipiteemme vapaasti.

Raamatun sana asettaa meidät kaikki tasa-arvoisemmiksi kuin mitkään ihmisten järjestämät kulkueet. Uskovat eivät ole toisten ihmisten poliiseja, mutta Sana kutsuu kaikkia ihmisiä Jeesuksen seuraajiksi ja ohjaa meitä Jumalan antamaan rauhaan ja totuuteen.

Jeesuksen seuraajat ovat aina Voittajan puolella, mutta suurimmat häviäjät ovat Sanan halveksijat.

Sakari Siltala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi