Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: KymiRing, Green City ja Lahti Events sekaisin samassa pussissa

Taas kerran ovat menneet puolikarkeat ja paljon puolikarkeammat vehnäjauhot samaan pussiin. Tämän vaikutelman saa, kun lukee erinäisiä mielipiteitä.

Kritisoidaan, että Lahti tulevana Euroopan ympäristökaupunkina on lähtenyt mukaan moottoriratatoimintaan, samoin sitä, että radan pääomitus on hukkaan heitettyä rahaa.

Ensinnäkin, taitaa Lahti Events olla ainoa taho rataomistajista, joka saa sijoittamalleen pääomalleen tuottoa. Voi toki olla, että pääomaa ei koskaan saada takaisin, mutta onko sillä merkitystäkään.

Tuottoa tulee tapahtumatuottajalle joka tapauksessa, se on varmaa. Ja tuotoksi täytynee laskea sekin, mitä esimerkiksi matkailubisnekselle tuolla järjestettävät tapahtumat tuovat tullessaan.

Lahden majoituskapasiteetti on varmasti täyteen buukattu, kun isompia kilpailuja järjestetään. Isoja moottoriurheilutapahtumia on toki vain yksi tai kaksi vuodessa, sillä ei rata elä, eli se tarvitsee myös muunlaisia tapahtumia selvitäkseen.

Tuottoa tulee tapahtumatuottajalle joka tapauksessa, se on varmaa.

Ympäristöasioista ollaan kovin huolissaan myös. Täytyisi ymmärtää, että ei tuo rata itsessään tuota yhtään moottoriurheilukilpailua lisää.

Ymmärtää täytyisi sekin, jos niitä ei tuolla järjestettäisi, ne järjestettäisiin toisaalla, ehkä maassa missä ei niinkään surkutella ympäristöasioidenkaan perään.

Itse en kuuluu suurimpiin KyminRingin puolestapuhujiin, niin paljon siinä on vieläkin epävarmuustekijöitä.

Ilman Lahden mukaan lähtemistä, nuo epävarmuustekijät olisivat vieläkin suurempia – ehkä jopa niin suuria, että koko alue olisi jäänyt täysin torsoksi.

Tavalliselle moottoriurheilunharrastajalle rata ei tuo juuri lisäarvoa. Moottoriurheiluseuroillekaan ei siitä apuja ole. Se on liian suuri kompleksi seurojen tarpeisiin – varmasti ylikalliskin. Mutta katsojalle se voi tuoda parempaa.

Uhkana on kyllä sekin, että tapahtumina MotoGP ja Nesteralli ovat 2020 melko lähellä tosiaan, niin että varmasti toinen syö toistaan. Molempiin eivät riitä katsojan rahat ja aika.

Tapio Tuominen,

Lahti

Lue myös: Uskottava se on: Toyota GR Supra on BMW:n komponenteista valmistettu urheiluauto
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi