Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Talouskasvu vai urheiluko kansakunnan sydän?

En ole urheilu- tai liikuntafani. Kävelen mielelläni erityisesti metsäpoluilla, mutta varsinkin parin sadan metrin matkan aamuisin postia hakiessani, kun vaimo panee aamukahvia pöytään. Tiedän, että jotkut ikäiseni tuttavani juoksevat puolimaratonia ja maratoniakin, mutta yhtään Iron-ikonia en tunne.

Minulle riittää, että 60 ikävuoden jälkeen olen rakentanut vaimoni kanssa melkein hartiapankilla talon tulevaisuuden päiviä varten. Ja kun tuloja edelleen tarvitaan kiinteistön ja tontin ehostamiseen, pitää eläkkeiden lisäksi jotain yrittää – siksi olemme kumpikin edelleen yrittäjiä. Pieni lisätulo helpottaa jokapäiväistä elämää, mutta tärkeintä on se, että elämä on tässä ja nyt, joka päivä.

Ajoittain tulee mieleen, että kannattaako enää välittää siitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Maamme hallitukset muuttuvat. Toivon, että nykyhallitus panee vauhtia rattaisiin ja positiivisia muutoksia tulee. Ei vielä merkkejä näy.

Uusi pääministeri on osoittautunut paremmaksi sanomisiltaan kuin vaalikeskustelut antoivat viitteitä. Kuitenkin ajattelen, että demareiden olisi pitänyt ottaa perussuomalaiset hallitukseen, koska he olivat toiseksi suurin puolue – tai ainakin neuvotteluihin. Tässä sitä nyt ollaan gallupien valossa.

Uusi pääministeri on osoittautunut paremmaksi sanomisiltaan kuin vaalikeskustelut antoivat viitteitä.

Sipilä toimi oikein ottaessaan perussuomalaiset mukaan – juuri näin pitikin. Se, olisiko hallituksen pitänyt antaa hajota perussuomalaisten hajotessa, on vaikeampi kysymys.

Sipilä pani Suomen edun etusijalle ja sai estettyä hallituskriisin ja näin varmistettua talouskasvusta saatavan eurovirran jatkuvuuden.

Mutta mitä sitten urheilusta. No, ainakin sen voin sanoa, että Yle pukkaa urheilua aina vaan enemmän. Toimittajia ja asiantuntijoita riittää kaikkiin ohjelmiin. No, pitäähän entisille huipuille saada elanto.

Ja yhä uusia lajeja tulee tarjolle. Ja lajin suosion kasvaessa asiantuntijoiden määrä vain kasvaa.

Siksi olisi ainakin joukkueurheilussa tarpeen siirtyä sekajoukkueisiin. Eli perinteiset mies- ja naisjoukkuepelit, kuten jalkapallo, jääkiekko, salibandy, lentopallo lopetettaisiin ja muodostettaisiin vain yksi jalkapallo- ja jääkiekkoseura ja niin edelleen. Näin pelit tulisivat mielenkiintoisimmiksi, kun pelaajamateriaali olisi todella monipuolinen.

Joskus iso jätti on vahva rynnistävä jalkapalloa tai jääkiekkoa käsittelevä, mutta toisaalta vikkeläkinttuinen ja pujotteleva nainen voisi helposti päästä maalille ja ratkaista. Se vasta olisi tasa-arvoa ja kiinnostavaa.

Antti Manninen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi