Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Isis-äitien ja lasten vastuita sotketaan

Tiistain (ESS 9.7.) lehdessä oli Lukijan palstan päivän valintana kirjoitus ”Suomi ei ole vastuussa Isis-naisten tekemisistä”. Kirjoituksessa oli niin paljon UMV-nettilehden tyyliä, että siihen tekee mieli antaa vastinetta.

Alaotsakkeena oli teksti: Naiset ovat täysin tietoisina riskeistä lähteneet lapsineen tai yksin terroristileirille. Tässä lienee tahallinen tai tahaton virhe. Ei kai mihinkään leirille lähdetty, vaan rakentamaan islamistista kalifaattia. Nyt kyllä ollaan leirillä, mutta tuskin vapaaehtoisesti.

Näitä samantapaisia epätarkkuuksia tai virheitä kirjoituksessa riittää. Koko ajan siinä sotketaan vanhempien ja lasten vastuut. Koko ajan syytetään myös jotakin määrittelemätöntä liberaalia eliittiä ja älymystöä metelin pitämisestä. Nämä muka väittävät, että naiset ovat ”syyttömiä kaikkeen, kunnes toisin todistetaan”.

Ei kai mihinkään leirille lähdetty, vaan rakentamaan islamistista kalifaattia.

Haluaisiko ruiskumestari evp, että Suomessa otettaisiin toisenlainen käytäntö, ”Ensin hutkitaan ja sitten vasta tutkitaan”? Todisteeksi tälle ilmeiselle vaatimukselleen hän mainitsee: ...he ovat ex- sisäministerinkin mielestä ’toiminnallaan tukeneet ja edesauttaneet terrorismia’ sekä mielestäni mahdollisesti syyllistyneet...”

Ehkä on syytä muistuttaa, että Norjassa haluttiin massamurhaaja (jostain syystä ei kuitenkaan terroristi) Breivikin tapauksessa huolehtia oikeusvaltion periaatteista ja järjestää lainmukaiset oikeustoimet, vaikka se herättikin vastustusta. Nyt kirjoittajan ”mielestäni mahdollisesti” olisi riittävä perustelu toisenlaiselle menettelylle.

Mainitsin jo edellä, että kirjoittaja sekoittaa aikuisten ja lasten vastuut. Hän kirjoittaa: ”Vanhempi joutuu tekemään lapsiinsa nähden aina lukuisia valintoja, mutta ei niiden kielteisistäkään seurauksista yhteiskuntaa huudeta apuun.”

Ruiskumestari evp:n olisi ehkä syytä tutustua vaikkapa huostaanottoihin ja muuhunkin lastensuojelun tehtäväkenttään. Kyllä huudetaan – ja tarvitaan. Nimenomaan silloin, kun vanhemmat eivät halua, viitsi, osaa tai pysty lapsistaan huolta pitämään. Ja siitähän tässä juuri on kysymys. Jääköön ruotiminen tähän.

Ihmetyttää, miksi Päivän valinta on osunut näin heikkolaatuiseen juttuun. Ei kai vain juuri siksi?

Ainakin muutamat maat ovat hakeneet Al-Holin leiriltä kansalaisiaan pois. Joukossa sellainenkin ihmisoikeusvaltio kuin Uzbekistan.

Suomi väittää, ettei haku olisi mahdollista. Miten tuollainen väittäminen on mahdollista?

Lue myös: Professori valitti Suomesta YK:lle: Lasten jättäminen Isis-leirille rikkoo ihmisoikeussopimusta
Matti Nissinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi