Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Suomi ei ole vastuussa Isis-naisten tekemisistä

Naiset ovat täysin tietoisina riskeistä lähteneet lapsineen tai yksin terroristileirille.

Liberaali ns. älymystö pitää kovaa meteliä niin sanottujen Isis-naisten Suomeen lapsineen saamisesta. Kannattaa muistaa muutama tosiasia tähän liittyen.

Ilmeisen iso osa naisista on täysin vapaaehtoisesti hakeutunut parisuhteeseen islamilaisen miehen kanssa. Tämä on ollut todennäköisesti määräävä tekijä siinä, että he ovat radikalisoituneet jo Suomessa ja lähteneet tukemaan lapsineen tai yksin islamilaista terroristijärjestöä Isisiä sen muodostamassa kalifaatissa.

Kun sittemmin Isis on sotilaallisesti pääosin lyöty ja kalifaatti hajonnut, naisille kelpaa Suomen apu asiassa ja sitä vaaditaan.

Kannattaa muistaa, että naisten ja lasten Suomeen hakeminen ja täällä kustantaminen muodostaisi erikoisen poikkeuksen siihen käytäntöön verrattuna, että Suomi ei kustanna niin sanotulla konsulikyydillä ketään tänne maailmalta. Tähän on entinen sisäministeri Kai Mykkänenkin (kok. ) aivan oikein viitannut.

Kun puhutaan lapsen oikeuksista, niin vanhemmilla on aina vastuu lapsistaan, kunnes ovat täysi-ikäisiä. Tässä tapauksessa naiset ovat täysin tietoisina riskeistä lähteneet lapsineen tai yksin terroristileirille. Tämä on ollut heidän oma, vastuuton valintansa.

Vanhempi joutuu tekemään lapsiinsa nähden aina lukuisia valintoja, mutta ei niiden kielteisistäkään seurauksista yhteiskuntaa huudeta apuun. Tässä tapauksessa terroristileiriltä paluuta Suomeen haluavat naiset ovat niin äärimmäisen poikkeuksellinen ryhmä, että sellaisen kohtelua ei varmaan ole edes mietitty missään instanssissa, kun muun muassa lapsen oikeuksia on määritelty kansainvälisesti tai Suomessa lastensuojelussa.

Mediassa on näkynyt vuosien saatossa tämän islamilaisen kafifaatin arkea. Mediaan on toimitettu toinen toistaan raaempia kuvia länsimaisten miesten kurkkujen leikkaamisseremonioista.

Nyt niin sanottu älymystö Suomessa väittää, että naiset ovat syyttömiä kaikkeen, kunnes toisin todistetaan. Eivät ole, he ovat ex-sisäministerinkin mielestä ”toiminnallaan tukeneet ja edesauttaneet terrorismia ” sekä mielestäni mahdollisesti syyllistyneet siinä yhteydessä murhiin tai muihin tekoihin terroristikokelaan ominaisuudessa, ikään kuin näyttökokeena raakuudesta.

Vanhemmat vastaavat aina tekemisistään itse, asia on näin yksinkertainen.

Se, että pitävä näyttö naisten rikoksista saataisiin joskus kokoon, on hyvin hataralla pohjalla. Lähes mahdoton tätä näyttöä on varmaan Suomesta käsin koota.

Liberaalien ilmeisenä taktiikkana onkin saada naiset lapsineen Suomeen, jolloin jouduttaisiin ” yllättäen ” toteamaan, että ” riittävää näyttöä rikoksista ei ole” ja naiset pääsisivät käytännössä esimerkiksi mahdollisista murhista, kuin koira veräjästä.

Rovasti Jouko Vesala kirjoitti mielipidepalstalla (ESS 7.7) Isis-naisista ja kysyi: ” Voivatko seitsemän äitiä ja 25 lasta muodostaa turvallisuusriskin?”

Tähän on helppo vastata. Tottakai voivat. Todistettavasti Turussa riitti terroristitekoon yksi henkilö, ei siihen tarvita useampia, puhumattakaan 25:stä.

Jos naiset lapsineen kustannettaisiin Suomeen verovaroilla, on huomioitava, että se olisi vain pieni osa kokonaiskuluista. Sekä naiset että lapset tarvitsevat jopa elinikäistä psykologista apua, joka rahoitettaisiin verovaroilla. Kokonaiskulut olisivat vähintään miljoonia euroja todennäköisenä elinaikana tai jopa kymmeniä miljoonia.

Edellä esitettyyn viitaten totean, että Suomi ei voi olla missään vastuussa naisten tekemien päätösten seurauksista ja heitä ei siten tule Suomeen lapsineen hakea. Vanhemmat vastaavat aina tekemisistään itse, asia on näin yksinkertainen.

Sakari Sormunen
ruiskumestari evp., yrittäjä
Hollola
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi