Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Tiedeuskonto ja kristinusko kohtaavat ajassa

Viimeisten viikkojen aikana on ollut erittäin monta kirjoitusta ja mielipidettä erityisesti Pride-tapahtumasta. Ei ole ihmekään, sillä vain pari vuotta voimassa ollut laillistettu sukupuolineutraali avioliittolaki muokkaa asenteita. Kyseinen laki sallii homo- ja lesboparien yhteiset liitot.

Heikki Hiilamo kirjoitti (ESS 2.7.) kirjoituksessaan siitä, että konservatiivikristittyjen rintama repeää.

Kirjoituksen perimmäinen motiivi on tukea evankelis-luterilaista kirkkoa siihen, että he voivat vihkiä sukupuolineutraalit parit.

On hyvä ymmärtää se, että Hiilamon tausta on tieteellinen, kun taas kristinuskon tausta ei ole tieteellinen vaan hengellinen. Selkeästi näyttääkin siltä, että Suomen evankelis-luterilainen kirkon oppi pohjautuu enemmän tieteeseen kuin itse kristinuskon perusteisiin.

On hyvä ymmärtää se, että Hiilamon tausta on tieteellinen, kun taas kristinuskon tausta ei ole tieteellinen vaan hengellinen.

Kristinuskon pohja lepää Jumalan sanassa ja tämä sana on kirjoitettu Raamattuun.

Raamatussa ei ainoastaan suhtauduta kielteisesti homouteen, vaan siellä myös yksityiskohtaisesti kerrotaan, mikä seuraus sillä on, kun ihminen luopuu Jumalan sanasta (Room. 1:21-28).

Todellinen kristitty ei sovita elämäänsä tämän maailman muodon mukaan, vaan haluaa pitää Jumalan sanan korkeimpana auktoriteettinaan. Juuri tästä syystä kristittyjä on vainottu, koska he ovat pitäneet kiinni sanasta: ”Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmistä”.

Varmaa on se, että kirkon jäsenkato tulee jatkumaan ja kirkon rooliksi jää lopulta pääosin hyväntekeväisyys ja yleisen mielipiteen tukeminen.

Viitaten myös Martti Myllärisen (ESS 2.7.) kirjoitukseen on helppo yhtyä ajatukseen, että myös Suomesta on hyvää vauhtia kehittymässä ateismin kasvumaa – toisin sanoen uusi Neuvostoliitto. Tälle isolle valtakunnalle oli ominaista se, että oli olemassa vain yksi totuus. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan ole Suomen kansan tie.
 

Jukka Tuominen
Uusimaa

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi